Παράλογες και ψευδείς χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ τις κατηγορίες της Μόσχας ότι αξιωματούχοι της Πρεσβείας της συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας hellasjournal.com, οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών με την Ελλάδα και υπογραμμίζουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή.

«Για περαιτέρω έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι νομοθέτες της ΠΓΔΜ έλαβαν τις αποφάσεις τους, προτείνουμε να συμβουλευτείτε τους ίδιους τους νομοθέτες αντί για τη ρωσική παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως με χθεσινή σκληρή ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «παραβίαση κάθε κανόνα», εξαπολύοντας «κεραυνούς» κατά των ΗΠΑ, καθώς ισχυρίστηκε πως πρόκειται για μια ψηφοφορία που ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε από εκείνες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, που άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας διεξήχθη εν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων.

Όπως επισήμανε στην ανακοίνωση, «οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης» και πρόσθεσε: «Συγκεκριμένα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της ολομέλειας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία».

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Σκοπίων σε Μόσχα: Θέλετε να υπονομεύσετε τη συνταγματική αναθεώρηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο