Άμεση ήταν η απάντηση των Σκοπίων στις καταγγελίες της Μόσχας για εκβιασμούς και δωροδοκίες βουλευτών αναφορικά με την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ρωσικού ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για «σαφή πρόθεση να υπονομευθεί μια πολιτική διαδικασία ιστορικής σημασίας για τη «Μακεδονία» και τους πολίτες της».

«Οι βουλευτές σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές υιοθέτησαν μια απόφαση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως στρατηγική προτεραιότητα, που απολαμβάνει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, την οποία γνωρίζουν εδώ και καιρό οι ρώσοι φίλοι μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, πάντως, τονίζει ότι η χώρα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο εθνών, αλλά και τον «κοινό σεβασμό στο δικαίωμα για ανεξαρτησία και την ελευθερία να επιλέγει καθένας το μέλλον του».

Υπενθυμίζεται πως με χθεσινή σκληρή ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «παραβίαση κάθε κανόνα», εξαπολύοντας «κεραυνούς» κατά των ΗΠΑ, καθώς ισχυρίστηκε πως πρόκειται για μια ψηφοφορία που ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε από εκείνες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, που άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας διεξήχθη εν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων.

Όπως επισήμανε στην ανακοίνωση, «οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης» και πρόσθεσε: «Συγκεκριμένα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της ολομέλειας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο