Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα στρουμφάκια γίνονται 60 χρονών

Τα στρουμφάκια γίνονται 60 χρονών

Ποιος δεν ξέρει τα στρουμφάκια; Τα χαριτωμένα μικροσκοπικά μπλε πλασματάκια γίνονται αισίως 60 χρονών. Εξακολουθούν να σπάνε ταμεία πάντως, φθάνοντας το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετήσιο τζίρο.

Είναι μικροσκοπικά, μπλε και φοράνε άσπρα σκουφάκια. Είναι τα αγαπημένα εδώ και δεκαετίες στρουμφάκια, τα οποία φέτος ούτε λίγο ούτε πολύ γίνονται 60 χρονών. Για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους στις 23 Οκτωβρίου 1958 σαν συνοδευτικές φιγούρες των βελγικών κόμικ «Johan et Pirlouit». Αργότερα ο σκιτσογράφος τους Πιερ Κιουγιφόρ τους αφιέρωσε μια ολόκληρη σειρά. Σήμερα πια τα στρουμφάκια είναι διάσημα, και όχι μόνο στην Ευρώπη.

«Μιλάμε σίγουρα για μια περίπτωση παγκοσμιοποίησης» δηλώνει η Βερονίκ Κιουγιφόρ, κόρη του διάσημου σχεδιαστή. Από το θάνατό του το 1992 προσπαθεί να συνεχίσει το έργο του με τη βοήθεια της μητέρας της και τον αδελφό της. Τα στρουμφάκια έχουν κάνει καριέρα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ινδία, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Λατινική Αμερική.

Τα στρουμφάκια σπάνε ταμεία φθάνοντας σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η ταινία που άφησε εποχή ήταν «τα στρουμφάκια και ο μαγεμένος αυλός» το 1975. Στη δεκαετία του 1980 ακολούθησε μια τηλεοπτική σειρά με 270 επεισόδια, η οποία απέσπασε πολλά βραβεία Emmy.

Τα στρουμφάκια συνεχίζονται το 2021

Την εποχή εκείνη κυριαρχούσε μια απίστευτη στρουμφομανία. Οι φιγούρες τους δεν έλειπαν από κανένα παιδικό δωμάτιο. Τώρα η Βερονίκ Κιουγιφόρ δηλώνει πως μια νέα σειρά επεισοδίων πρόκειται να γυριστεί το 2021. Αυτή τη φορά θα είναι κατασκευασμένα τρισδιάστατα σε κομπιούτερ όπως συνέβη και με την ταινία «Τα στρουμφάκια-το χαμένο χωριό» το 2017. Στη Γερμανία η σειρά θα προβληθεί από τα δημόσια κανάλια ARD και ZDF.

H επιτυχία της σειράς οφείλεται στο πάθος του σκιτσογράφου που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο να δημιουργεί φιγούρες κόμικ. Η κόρη του τον θυμάται μια ζωή σκυμμένο σε ένα τραπέζι, να ζωγραφίζει. Εκτός αυτού έπρεπε να ασχοληθεί με τα συμβόλαια για τις σειρές, τα βιβλία κτλ.

Ακόμα και σήμερα τα στρουμφάκια δημιουργούνται με πολύ αγάπη. Τα ζωγραφίζουν πρώτα στο χαρτί και αργότερα η διαδικασία συνεχίζεται στο κομπιούτερ. Τα 100 διαφορετικά στρουμφάκια παρά τα εξήντα τους χρόνια εξακολουθούν και σήμερα να χαρίζουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Μαξιμίλιαν Πέρσεκε (DPA) / Μαρία Ρηγούτσου

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024