Βίντεο με το οποίο προειδοποιεί για τις συνέπειες στην ανθρωπότητα, στο ενδεχόμενο να έπεφτε μια πυρηνική βόμβα αύριο, δημοσίευσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), με αφορμή την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία με τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει, στα πρώτα δευτερόλεπτα της ρίψης, η λάμψη της έκρηξης θα ήταν εκτυφλωτική και τις επόμενες μέρες θα ξεσπούσαν τεράστιες πυρκαγιές που δεν θα μπορούσαν να ελέγχουν, προκαλώντας εγκαύματα στους ανθρώπους.

Μέσα σε μία εβδομάδα τα νοσοκομεία θα ήταν ασφυκτικά γεμάτα και δεν θα μπορούσαν να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Στον πρώτο χρόνο, το υπέδαφος, το έδαφος και η ατμόσφαιρα θα είχαν μολυνθεί από την ραδιενέργεια και κατά συνέπεια τα φυτά, οι καλλιέργειες και τα ζώα. Στα 10 χρόνια, εάν έχουμε καταφέρει να επιζήσουμε, το πιο πιθανό είναι να παρουσιάσουμε λευχαιμία ή κάποιο άλλο είδος καρκίνου.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, στα 30 χρόνια, θα κοιτάμε τα παιδιά μας και  θα αναρωτιόμαστε αν τους έχουμε «περάσει» τις παρενέργειες της ραδιενέργειας. Αν τελικά ζούμε μέχρι τα 70 μας, ο γιατρός που θα μας εξετάζει θα μας πει ότι πρόκειται για θαύμα…

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο