«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, μαζί γράψαμε μια ιστορία», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ψήφιση από το Κοινοβούλιο για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Με πλειοψηφία δύο τρίτων, μπήκαμε στις αποθεματικές συμμαχίες. Η ΠΓΔΜ θα είναι μέρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με αυτή την ιστορική απόφαση, η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί και η διαδικασία για την ΕΕ θα ξεκινήσει το επόμενο έτος», είπε.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών και κυρίως αυτών του VMRO-DPMNE, οι οποίοι τοποθετήθηκαν πάνω από κομματικά συμφέροντα, παρά την πίεση που τους ασκήθηκε.

«Οι πολίτες είναι περήφανοι για αυτή τη συνεδρίαση. Να είστε σίγουροι ότι ως πρωθυπουργός υπόσχομαι να εγγυηθώ την ασφάλεια. Δημιουργήσαμε τον κρατικό συνασπισμό. Μαζί θα εναρμονίσουμε τις τροπολογίες και μαζί θα εργαστούμε για την εθνική ενοποίηση. Θα επικεντρωθούμε επίσης στις μεταρρυθμίσεις για ένα νόμο και ένα νομικό κράτος», ολοκλήρωσε ο Ζάεφ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο