Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VMRO: Το κοινοβούλιο απήχθη από τον Ζάεφ, προχωράμε σε διαγραφές

VMRO: Το κοινοβούλιο απήχθη από τον Ζάεφ, προχωράμε σε διαγραφές

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι έκανε λόγο για «θλιβερή μέρα», για «μαύρη Παρασκευή», ακόμα και για «την χειρότερη μέρα για την ανεξάρτητη Μακεδονία».

Τη διαγραφή των βουλευτών του VMRO-DPMNE, οι οποίοι ψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους Ελιζαμπέτα Κάντσεφσκα – Μίλεσκα (πρώην Υπουργός Πολιτισμού), Σάσο Βασίλιεφσκι, Κρστο Μούκοσκι, Λιούμπεν Αρναούντοφ, Βλάντανκα Αβίροβιτς, Εμίλια Αλεξάντροβα, Νόλα Ισμαήλοβα -Σταρόβα και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς, οι οποίοι με την ψήφο τους έδωσαν στον Ζόραν Ζάεφ το «μαγικό» αριθμό «80», που του επιτρέπει να συνεχίσει με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη συνέχεια ο κ. Μίτσκοσκι έκανε λόγο για «θλιβερή μέρα», για «μαύρη Παρασκευή», ακόμα και για «την χειρότερη μέρα για την ανεξάρτητη Μακεδονία».

Ωστόσο, όπως είπε νιώθει περήφανος που δεν εξαπάτησαν το κράτος, σε αντίθεση με τον Ζόραν Ζάεφ, που είναι αυτός που τους εξαπάτησε.

«Το δημοψήφισμα απορρίφθηκε από τα δύο τρίτα, αλλά οκτώ βουλευτές που ενήργησαν κατά της βούλησης των πολιτών. Αυτού προηγήθηκαν έντονες πιέσεις και απειλές, υποσχέσεις απαλλαγής από κατηγορίες για υποσχέσεις διαφθοράς. Προσφέρθηκαν επίσης χρήματα και το Κοινοβούλιο »απήχθη» από τον Ζόραν Ζάεφ και τις ορδές γύρω του», δήλωσε ο Μίτσκοσκι καταγγέλλοντας και πάλι δωροδοκίες και απειλές των βουλευτών του.

Αναφερόμενος στους βουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία, είπε πως εκείνοι που ψήφισαν υπέρ τον απογοητεύουν, αλλά το πιο σημαντικό, απογοήτευσαν την πατρίδα τους, η οποία, όπως είπε, θα έπρεπε να «ζήσει».

«Η εκτελεστική επιτροπή διεξήγαγε μια έκτακτη σύνοδο για να τους αποκλείσει», ενώ στη συνέχεια διάβασε τα ονόματα τους.

Αναφερόμενος ξανά στον Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εντολή από τον λαό να το κάνει αυτό και, πρόσθεσε πως επιχειρεί να κάνει κάτι επαίσχυντο «που πρέπει να θυμόμαστε».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024