Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη σκιά του κοινοβουλευτικού θρίλερ: Καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών στα Σκόπια

Στη σκιά του κοινοβουλευτικού θρίλερ: Καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών στα Σκόπια

Αρνείται και απειλεί με μηνύσεις η κυβέρνηση, για απειλές εκβιασμό και δωροδοκία κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το VMRO-DPMNE

Ένα σκηνικό που συνθέτουν βαριές καταγγελίες για εκβιασμούς, απειλές και απόπειρες χρηματισμού έρχεται να εντείνει το θρίλερ που επικρατεί από το πρωί στην ΠΓΔΜ, τη στιγμή που η κυβέρνηση Ζάεφ προσπαθεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων του κοινοβουλίου που χρειάζεται για την πρώτη ψηφοφορία επί της συνταγματικής αναθεώρησης στην Βουλή.

Αρνείται τις κατηγορίες και απειλεί με μηνύσεις η κυβέρνηση, για απειλές εκβιασμό και δωροδοκία κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το VMRO-DPMNE.

Λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης, η οποία έχει αναβληθεί τρεις φορές από τη 13:00, ο γενικός γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ιγκόρ Γιανούσεφ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό για να ασκήσει τεράστιες πιέσεις στους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία δύο τρίτων.

Με δηλώσεις του, λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης στην Βουλή, ο Γιανούσεφ ανέφερε πως σε βουλευτή προσφέρθηκε αντάλλαγμα 2 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να πουλήσει την ψήφο του, ενώ άλλος, είπε, έλαβε πρόταση για αμοιβή 1 εκατ. ευρώ και σε έναν τρίτο προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ.

Ενώ λίγο μετά τις 22:00, με τη συνεδρίαση να βρίσκεται στον «αέρα», το αντιπολιτευτικό κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση – καταπέλτη, με την οποία αναφέρει πως «η συνεδρίαση ακυρώνεται συνεχώς μέχρι να αποδώσουν καρπούς οι απειλές κατά των βουλευτών του».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι πουθενά στον κόσμο οι βουλευτές δεν αποφασίζουν υπό τόσο μεγάλη πίεση.

«Οι απειλές, ο εκβιασμός και η δωροδοκία δεν είναι χαρακτηριστικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας, αλλά ενός ολοκληρωτικού συστήματος», λέει, ενώ εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Ζόραν Ζάεφ: «έχει μετατρέψει τη »Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε κράτος τρίτου κόσμου, όπου οι νόμοι δεν εφαρμόζονται αλλά ισχύουν».

Τέλος, το VMRO-DPMNE καλεί τον εισαγγελέα να διερευνήσει όλε τις απειλές και τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές του.

Το κυβερνών κόμμα προειδοποίησε πως θα απαντήσει με μηνύσεις τόσο σε βάρος του VMRO όσο και σε βάρος δύο μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, οδηγώντας στην Δικαιοσύνη την υπόθεση.

Μάλιστα, ο Ζάεφ απάντησε με επιστολές της στα μέσα Kurir και Repoublika από τα οποία ζήτησε να ανασκευάσουν άμεσα τα καταγγελτικά δημοσιεύματά τους, αφού με τον τρόπο που είναι γραμμένα «έχουν ως μοναδικό σκοπό να διαδώσουν συκοφαντίες και ύβρεις»

Τα εν λόγω δημοσιεύματα είχε διαψεύσει νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποζνακόφσκι.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024