Την ώρα που δημοσιεύματα σκοπιανών ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ζάεφ έχει εξασφαλίσει τον αριθμό των 80 βουλευτών που απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, το VMRO-DPMNE επιμένει σταθερό στη γραμμή του, ζητώντας από τον Ζάεφ να γίνει άμεσα η ψηφοφορία στη Βουλή.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, βουλευτές του κόμματος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν πως «η βούληση του λαού είναι ισχυρότερη από την πίεση σε αρκετούς βουλευτές».

Άξιο αναφοράς, πάντως, είναι το γεγονός ότι στη συνέντευξη δεν παρευρέθησαν όλοι οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενισχύοντας τα σενάρια περί εξασφάλισης της απαιτούμενης πλειοψηφίας από την πλευρά Ζάεφ.

«Έχουν περάσει 19 ημέρες από το αποτυχημένο δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός δήλωσε ότι δεν υπήρξε απόφαση που να δίνει εντολή για συνταγματικές αλλαγές. Η κυβέρνηση καθυστερεί την ψηφοφορία, αγνοώντας ότι η λαϊκή βούληση είναι πιο σημαντική από τις πιέσεις στους βουλευτές. Ζητάμε από τον πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της ψηφοφορίας για να δείτε ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία δύο τρίτων για συνταγματικές τροποποιήσεις» δήλωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Πρόσθεσε δε, ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν σύμφωνα με τη βούληση του λαού, η οποία, όπως είπε, είναι ισχυρότερη από την πίεση σε αρκετούς βουλευτές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο