Κεντρικό σύνθημα είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την τελική συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι οργανωτές εκτιμούν πως πάνω από 100.000 πολίτες συμμετέχουν στην διαδήλωση επικεφαλής της οποίας είναι νεαρά άτομα, αυτοί δηλαδή που θα πλήξει περισσότερο μια άναρχη έξοδος της χώρας μετά από 45 χρόνια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταία δημοσκόπηση δείχνει αναστροφή των τάσεων με το 54% των ερωτηθέντων να επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Τελωνιακή Ένωση και την Ενιαία Αγορά.

Την ίδια στιγμή η Τερέζα Μέι δέχεται ομαδικά πυρά από τους σκληρούς brexiteers, που δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους 40, ενώ ακόμη λιγότεροι θα ψήφιζαν την ανατροπή της. Το γιατί υποκύπτει, όχι μόνο αυτή αλλά και οι προκάτοχοί της, σε μια μειοψηφία είναι το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί, εδώ και χρόνια, τους πολιτικούς αναλυτές.

Σε δύσκολη θέση η Τερέζα Μέι

Η Πρωθυπουργός έχει απορρίψει την διεξαγωγή επαναληπτικού δημοψηφίσματος αλλά η σημερινή διαδήλωση είναι για κάτι άλλο. Την σύννομη γνώμη των ψηφοφόρων για την τελική συμφωνία.

Η Πρωθυπουργός βρίσκεται σε οδυνηρή θέση και αυτό εξ αιτίας της διένεξης για το μετά-Brexit, συνοριακό καθεστώς στην Ιρλανδία. Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι το θέμα θα λάβει τέτοιες διαστάσεις.

Αντίστοιχα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή πως θα εξελιχθούν οι συνομιλίες. Η Τερέζα Μέι έχει μπροστά της μια πολύ κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Αν κατορθώσει να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό θα περάσει στην Ιστορία ως μεγάλη ηγέτης.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο