Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πύρρειος νίκη για την Μπαρτσελόνα (4-2)

Πύρρειος νίκη για την Μπαρτσελόνα (4-2)

Φύλο και φτερό έκανε η Μπαρτσελόνα τη Σεβίλλη στο ντέρμπι κορυφής της La Liga επικρατώντας 4-2, σε ένα παιχνίδι όμως που έχασε τον αρχηγό της Λιονέλ Μέσι που αποχώρησε στο 26' μετά από άσχημο χτύπημα στο αριστερό χέρι.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σεβίλλη. Γκολ με το καλησπέρα ο Φιλίπε Κουτίνιο (ασίστ Μέσι), γκολ ο Λίο για το 2-0. Εκεί στο 16′ όμως όλοι πάγωσαν. στη θέα του Αργεντινού να σφαδάζει στο έδαφος και λίγο αργότερα να αντικαθίσταται αδυνατώντας να συνεχίσει.   Η νίκη βέβαια δεν χάθηκε για τους Καταλανούς, που έκαναν και το 3-0 με «δράστη» τον Λουίς Σουάρες και αναρριχήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga. Μέχρι όμως να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις του Λίο κανείς δεν μπορεί να χαρεί αυτή την επικράτηση στην ολότητά της.

Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε «έκρυψαν» την μπάλα, ο Μέσι με υπέροχη κάθετη την έδωσε τελευταίος στον Κουτίνιο, με τον Βραζιλιάνο να την εμφανίζει στα δίχτυα των Σεβιγιάνων για το 1-0. Στο 6′ ο Αντρέ Σίλβα άνοιξε ωραία αριστερά στον Αράνα ο οποίος έκανε το σουτ μα σημάδεψε δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα,  οι Μπλαουγκράνα εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Μπανέγα στο χώρο του κέντρου, ο Σουάρες σέρβιρε στον Μέσι και εκείνος με πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του εν μέσω πανηγυρισμών.

Το άγχος φαίνεται να φεύγει από τα πόδια των γηπεδούχων που ήθελαν μόνο τη νίκη απόψε για να διώξουν τα γκρίζα σύννεφα από τον ουρανό της Καταλονίας. Αυτό το εξαιρετικό ξεκίνημα όμως συνοδεύτηκε με αρκετή δόση ατυχίας στη συνέχεια, όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Μέσι έπεσε πολύ άτσαλα στο έδαφος στηριζόμενος στο αριστερό του χέρι και τα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα μπορούσε κανείς σχεδόν να ακούσει το άγχος στις κερκίδες του Καμπ Νου. Ο Αργεντινός σφάδαζε στο έδαφος, το ιατρικό επιτελείο του έδεσε πρόχειρα το χέρι και ήταν φυσικά αδύνατο να συνεχίσει στην αναμέτρηση, με τον Ντεμπελέ να περνάει στη θέση του στο 26′.

Το μυαλό όλων έτρεξε στις προσεχείς αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ για το Champions League (24/10), αλλά και το μεγάλο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης (28/10).Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 και τους Σεβιγιάνους να ψάχνουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στην αναμέτρηση, αφήνοντας ως εκ τούτου χώρους στα μετόπισθεν. Σε μια τέτοια στιγμή, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ράκιτιτς βγήκε τετ α τετ με τον Βάτσλικ, με τον πορτιέρε της Σεβίλλης να βγαίνει νικητής.

Στην επανάληψη, ο Λουίς Σουάρες ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα τελειώματά του όμως δεν ήταν καλά. Στο 61ο λεπτό μάλιστα η Σεβίλλη ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, μετά την σέντρα του Νάβας και την κεφαλιά του Αντρέ Σίλβα την οποία σταμάτησε ο Τερ Στέγκεν εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο κίπερ των Καταλανών, είπε όχι και στην προσπάθεια του Βάθκεθ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, το κακό έγινε μεγαλύτερο για τους φιλοξενούμενους, με τον Βάλτσικ να ανατρέπει τον Σουάρες, τον ρέφερι να υποδεικνύει το πέναλτι και τον Ουρουγουανό να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ (3-0). Στο 79′ η Σεβίλλη μείωσε σε 3-1 μετά το σουτ του Σαράμπια και αφότου η μπάλα κόντραρε στον Λενγκλέ, ενώ στο 84′ ο Τερ Στέγκεν εξαναγκάστηκε σε ακόμα μία εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 88′ ο Ράκιτιτς πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, δεν ήταν όμως ο τελευταίος που μίλησε, αφού στις καθυστερήσεις ο Μουριέλ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024