Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαμαράς για Μακεδονικό: Η κυβέρνηση βυθίζεται στις Πρέσπες

Σαμαράς για Μακεδονικό: Η κυβέρνηση βυθίζεται στις Πρέσπες

Με καυστικό τρόπο σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ο πρώην πρωθυπουργός

Με καυστικό τρόπο σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ο Αντώνης Σαμαράς, στον απόηχο της κοινοβουλευτικής νίκης Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Εμείς εδώ γιορτάζουμε τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, τη νικηφόρα. Άλλοι βυθίζονται στις Πρέσπες…» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός από την Πύλο όπου βρίσκεται.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς προβαίνει σε δήλωση για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό. «Η Μακεδονία μας ούτε χαρίζεται, ούτε ξεπουλιέται» είχε τονίσει ο ίδιος κατά την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επίσης, προ ημερών είχε εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης για το ίδιο ζήτημα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξι μήνες αναβολή στη νέα περικοπή των συντάξεων».

«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας» τόνισε σε ομιλία του στην Καβάλα και υπογράμμισε πως «εγώ υποστήριζα πάντα ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες».

Υπογράμμισε δε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το όνομα της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας «Μακεδόνων» και την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και την αναγνώριση «μακεδονικής ταυτότητας».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024