Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί πανηγυρίζουν για τις συντάξεις;

Γιατί πανηγυρίζουν για τις συντάξεις;

Οταν έρχονται πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και 80.000 ευρώ, δηλαδή χτύπημα στη λεγόμενη «λαϊκή» κατοικία, για ποιες συντάξεις πανηγυρίζει η κυβέρνηση;

Η αποκάλυψη των «Νέων Σαββατοκύριακου» για τη συμφωνία Λαγκάρντ – Τσακαλώτου ώστε να συμφωνήσει το ΔΝΤ στη μη περικοπή των συντάξεων, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Και είναι λόγος για να πανηγυρίζουν οι συνταξιούχοι, αλλά όχι η κυβέρνηση. Γιατί δηλαδή να χαίρεται το Μέγαρο Μαξίμου; Αυτή η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε και ψήφισε την περικοπή;

Εκτός κι αν ισχύει η λογική του Χότζα που γεμίσει την καλύβα, δε χωράει κανείς και μόλις βγάζει κάτι όλοι είναι χαρούμενοι γιατί υπάρχει άνεση σε σχέση με την προτεραία κατάσταση. Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται παρά μόνον εκείνοι που δεν θα δουν να αδειάζει ακόμη περισσότερο η τσέπη τους.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι με το χαρμόσυνο αυτό νέο θα κερδίσουν την κοινωνία. Θα τρέξουν οι συνταξιούχοι να τους ψηφίσουν επειδή δεν θα δουν μειώσεις στα εισοδήματά τους. Είναι γελασμένοι, οι επικοινωνιολόγοι τους κάνουν μέγα λάθος. Ένα κόμμα κερδίζει την κοινωνία μόνο όταν προσφέρει βελτίωση των συνθηκών της ζωή των πολιτών. Όχι όταν ακυρώνει ένα μέτρο που η ίδια ψήφισε.

Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που γίνεται σήμερα με το να έχουν κοπεί οι συντάξεις και να έρχεται μια κυβέρνηση να δώσει αυξήσεις. Τότε, ναι, το «γκελ» που γίνεται είναι σημαντικό.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την κοινωνία, εκεί όπου θα κριθούν και οι εκλογές είναι πώς βελτιώνεται η καθημερινότητα. Όταν έρχονται πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και 80.000 ευρώ, δηλαδή χτύπημα στη λεγόμενη «λαϊκή» κατοικία, για ποιες συντάξεις πανηγυρίζει η κυβέρνηση; Κι όταν ξεκινούν κατασχέσεις ακόμη και για μικροποσά, πώς μπορεί ο Τσίπρας να επικαλείται τη βελτίωση της οικονομίας;

Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Εκτός κι αν οι υπουργοί και βουλευτές δε μιλούν με τον κόσμο, δεν έχουν εικόνα της πραγματικής… πραγματικότητας.

Δεν έχουν σημασία οι δημοσκοπήσεις, ούτε καν η ερώτηση για το ποιος είναι πιο ικανός για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης πείθουν. Γιατί έπειτα από μια σχεδόν δεκαετία κρίσης, απογοητεύσεων, διαψεύσεων και αυταπατών, οι πολίτες θέλουν αποδείξεις για τη βελτίωση της ζωής τους. Κι όχι πανηγύρια που εξοργίζουν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024