Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τέλος της σχέσης Καμμένου - Κουίκ

Το τέλος της σχέσης Καμμένου – Κουίκ

Η ισορροπία τρόμου μεταξύ των άλλοτε «κολλητών» είχε κλονιστεί μετά τις πληροφορίες ότι ο Κουίκ «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία των Πρεσπών

Αν είναι κάτι που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη τις τελευταίες ημέρες, είναι η διάρρηξη στις σχέσεις των κ. Καμμένου και Κουίκ. Ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός, στενός συνεργάτης του υπουργού Αμυνας, φαίνεται ότι πήρε το δικό του δρόμο και η ρήξη με τον Καμμένο είναι οριστική. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα tweets του προέδρου των ΑΝΕΛ που ήταν ευθείες βολές κατά του δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ.

Απαντώντας σε άλλο μήνυμα ο Καμμένος αναφέρει: «Δεν θα ανεχτώ όμως Κώστα πια την αχαριστία ανθρώπων που βάλαμε σε θέσεις κλειδιά χωρίς να έχουν εκλεγεί και στα ζόρικα πήγαν απέναντι. Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα είναι μόνο για τους ζόρικους που άντεξαν. Ως εδώ αρκετοί έγιναν μάγκες στην πλάτη μας…».

Και συνέχισε: «Για εσάς δεν θα γονατίσω ποτέ όσοι μας εγκατέλειψαν τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι 25 βουλευτές ούτε δημοτικοί σύμβουλοι μόνοι με τα λύτρα της προδοσίας ΕΜΕΙΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ».

Η ισορροπία τρόμου μεταξύ των άλλοτε «κολλητών» είχε κλονιστεί μετά τις πληροφορίες ότι ο Κουίκ «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία των Πρεσπών. Λίγες ώρες μετά το plan B του υπουργού Αμυνας στις ΗΠΑ ο υφυπουργός Εξωτερικών έσπευσε να τον αποδομήσει πλήρως: Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, εάν συμφωνεί με το περιεχόμενο των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου για «σχέδιο Β΄» στο Μακεδονικό, ο κ. Κουίκ είπε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου έδωσε απάντηση, εκεί μπορώ να σταματήσω».

Η διαφοροποίηση Κουίκ από την γραμμή του κόμματος έγινε ξεκάθαρη καθώς τάχθηκε με την κυβερνητική γραμμή για κύρωση της συμφωνίας. Λέγεται μάλιστα ότι ήταν ο μοναδικός που στήριξε τον Νίκο Κοτζιά στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Άλλες φήμες αναφέρουν ότι αν δεν είχε παραιτηθεί ο Κοτζιάς θα είχε «αποκεφαλιστεί» ο Κουίκ, κατόπιν αιτήματος του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Κι όμως, τίποτε δεν προμήνυε αυτή τη ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών. Ενδεχομένως η εξαϋλωση των ΑΝΕΛ και η ανάγκη πολιτικής επιβίωσης των στελεχών του να οδηγεί σε φυγόκεντρες τάσεις. Και να «σπάει» φιλίες ετών. Μην ξεχνάμε ότι ο Τέρενς Κουίκ ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Πάνο Καμμένο, κι έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια. Αλλωστε έχει αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα με πρόταση του κ. Καμμένου, κάτι που δείχνει ότι οι σχέσεις τους ήταν στενές.

Πάντως τώρα ο γνωστός δημοσιογράφους φαίνεται να περνά στην όχθη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται να βρεθεί σε ψηφοδέλτιό του στις επόμενες εκλογές.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024