Αύριο, Σάββατο, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει το πρώτο του τετ α τετ με τον παραιτηθέντα Νίκου Κοτζιά από την ηγεσία του υπουργείου.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, στις 10.30, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο και ως Υπουργός Εξωτερικών.

Αξίζει ωστόσο να δούμε ένα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του, κάτι που έκανε μετά την συνεδρίασης της Κίνησης «Πράττω».

Κατά τη σημερινή συνέντευξή Τύπου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός ανέφερε για τον Ν. Κοτζιά ότι «για μένα έχει λήξει το θέμα» προσθέτοντας πως ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει ένα σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη να συνεχίσουμε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο