Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απειλές Ερντογάν για Barbaros: Θα απαντήσουμε σθεναρά σε Ελλάδα και Κύπρο

Απειλές Ερντογάν για Barbaros: Θα απαντήσουμε σθεναρά σε Ελλάδα και Κύπρο

«Ακούμε με λύπη για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία στην ανατολική Μεσόγειο (…) Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας»

Απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου για «σθεναρή απάντηση» εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο της υποτιθέμενης παρενόχλησης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros από ελληνική φρεγάτα, την οποία επιχείρησαν να κατασκευάσουν τα τουρκικά ΜΜΕ στη γραμμή του πρακτορείου Anadolu.

Μιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος, προειδοποίησε «σε αυτού του είδους τις εμμονές θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απάντησή μας με τον πιο σθεναρό τρόπο τόσο στο πεδίο (της μάχης) όσο και σε διπλωματικό επίπεδο», έχοντας στραμμένο το βλέμμα σε Αθήνα και Λευκωσία.

«Ακούμε με λύπη για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία στην ανατολική Μεσόγειο (…) Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου, SigmaLive.

«Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας και τα αδέλφια μας, θα δουν στο τέλος ποια θα είναι η τύχη των προσπαθειών τους» προειδοποίησε σε έμμεση αναφορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά από εδώ ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που στόχο έχει τη φιλία, την αλληλεγγύη και το κέρδος όλων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Το Barbaros θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο Θάλασσα παρά το «πρόσφατο περιστατικό» με την ελληνική φρεγάτα» διεμήνυσε την πλευρά του νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Ενώ στη συνέχεια ο τούρκος υπουργός Ενέργειας επανέλαβε ότι «οι κινήσεις της ‘’ελληνοκυπριακής διοίκησης’’ στη Μεσόγειο είναι «απαράδεκτες»».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, ο οποίος επανέλαβε την υποστήριξη της «τουρκοκυπριακής κυβέρνησης» στην Τουρκία.

Ο Νάμι κατηγόρησε τη Λευκωσία για μονομερή βήματα στην περιοχή παρά την «φιλική προσέγγιση» της τουρκοκυπριακής πλευράς. «Γι ‘αυτό θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» ολοκλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024