Στις 24 Σεπτεμβρίου μια μεγάλη πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κατέστρεψε μεταξύ άλλων και το κτήριο όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης είχε υποβάλει αίτημα για συνδρομή βοήθειας και η Περιφέρεια Αττικής είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τονίζονταν ότι θα διέθετε «5 μεγάλους οικίσκους – τύπου container – για τη στέγαση μέρους των διοικητικών υπηρεσιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου».

Αυτό που διέθεσε τελικά η κυρία Ρένα Δούρου ήταν πέντε προκάτ παράγκες, που ουδείς γνωρίζει από πού είχαν ξεμείνει. Όπως ήταν φυσικό όταν οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες, είδαν τους «οικίσκους» άρχισαν πρώτα να γελάνε και στη συνέχεια να κλαίνε.

«Περιμέναμε να έρθουν οι οικίσκοι και μόλις τους είδαμε δεν ξέραμε τι να πούμε. Για να χρησιμοποιηθούν πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις καθώς βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση», ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, Γιώργος Χονδροζουμάκης.

Για μια ακόμα φορά η Ρένα Δούρου αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκής και ανίκανη να αντιληφθεί το ειδικό βάρος του θεσμικού της ρόλου και να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

Η Περιφερειάρχης που μετά την απίστευτη καταστροφή στο Μάτι δήλωσε ότι της «έκατσε στραβή στη βάρδια της» δεν έχει ακόμα κατανοήσει ότι η «στραβή» που έχει κάτσει σε όλους εμάς είναι η παντελής απουσία της από τη βάρδια της.

Ηταν απούσα στις πλημμύρες της Μάνδρας, στις φωτιές στο Μάτι, στην μετατροπή του Πεδίου του Άρεως σε χώρο επικίνδυνο και γενικά οπουδήποτε αλλού χρειάστηκε να είναι παρούσα.

Με το σκεπτικό ότι αν δεν κάνεις τίποτα υπάρχει πιθανότατα να κάνεις λιγότερα λάθη, παρακολουθεί απαθής και άτολμη όσα συμβαίνουν στη βάρδια της και τις ελάχιστες φορές που προσπαθεί να κάνει κάτι καταλήγει σε ένα φιάσκο, όπως το πρόσφατο με τους σαραβαλιασμένους «οικίσκους».

Η κυρία Δούρου μάλλον δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει «βάρδια». Σημαίνει ότι είμαι στο πόστο μου και καλύπτω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις μου, ενώ κάνω τα πάντα για να μεριμνήσω ώστε, αν τύχει κάποια «στραβή», να μη την πληρώσουν με τη ζωή τους και τις περιουσίες τους οι πολίτες τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετώ.

ΥΓ: Ρένα, ειλικρινά ελπίζω να μη σου συμβεί κάποια στραβή στο κομμωτήριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο