Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Europol σε ΕΕ: Προστατεύστε τα παιδιά από τους δουλεμπόρους

Europol σε ΕΕ: Προστατεύστε τα παιδιά από τους δουλεμπόρους

Οι δουλέμποροι στοχοθετούν ολοένα και περισσότερο παιδιά από χώρες όπως η Νιγηρία και το Βιετνάμ και τα εξαναγκάζουν να εργάζονται σε αγροκτήματα και εργοστάσια ή τα πουλάνε για σεξουαλική εκμετάλλευση

Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να κάνουν περισσότερα ώστε να προστατεύσουν χιλιάδες παιδιά από το να πέσουν στα χέρια δουλεμπόρων που δρουν σε εγκληματικά δίκτυα ή ακόμα και στις ίδιες τους τις οικογένειες, προειδοποίησε η Europol, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αγόρια και νεαροί πρόσφυγες.

Οι δουλέμποροι στοχοθετούν ολοένα και περισσότερο παιδιά από χώρες όπως η Νιγηρία και το Βιετνάμ και τα εξαναγκάζουν να εργάζονται σε αγροκτήματα και εργοστάσια ή τα πουλάνε για σεξουαλική εκμετάλλευση, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία.

«Τα παιδιά που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης πρέπει να προστατεύονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο» τονίζει η επικεφαλής της Europol Κατρίν Ντε Μπολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως πέφτουν θύματα εξαναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αυτά τα παιδιά τα αναγκάζουν να επαιτούν, να κλέβουν στον δρόμο ή από καταστήματα, ενώ τα δίνουν σε παράνομες υιοθεσίες και τα υποχρεώνουν σε ψεύτικους γάμους, σύμφωνα με την έκθεση.

Εξάλλου, η εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση καταγράφει άνοδο στην Ευρώπη και υπερτερεί της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ως κυρίαρχη μορφή της σύγχρονης δουλείας σε αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών της Βρετανίας, του Βελγίου και της Πορτογαλίας, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Πολλά παιδιά πωλούνται σε εγκληματικά δίκτυα από τις ίδιες τους τις οικογένειες με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, ενώ άλλα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ή διακίνησης απευθείας από τους συγγενείς τους, καταδεικνύει η έρευνα της Europol.

«Οι δράστες εμπορίας ανθρώπων συχνά στρατολογούν τους γονείς και τα παιδιά τους… κατόπιν χρησιμοποιούν τα παιδιά εναντίον των οικογενειών ώστε να τις ελέγχουν» είπε στο Thomson Reuters Foundation η Ντέμπι Μπιντλ, η διευθύντρια προγράμματος της οργάνωσης ECPAT UK.

«Τα παιδιά θύματα απλά δεν αποκαλύπτονται, καθώς συχνά δεν γνωρίζουν ότι τα εκμεταλλεύονται» συμπλήρωσε η ίδια κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης.

«Η Ευρώπη χρειάζεται καλύτερους συνοριακούς ελέγχους για τα παιδιά, παροχή στήριξης και υπηρεσιών στα θύματα ώστε να… μην καταλήξουν ξανά στο να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024