Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «πόλεμος» για τα μυστικά κονδύλια, οι πληρωμές του Σόρος και το... ηθικό πλεονέκτημα

Ο «πόλεμος» για τα μυστικά κονδύλια, οι πληρωμές του Σόρος και το… ηθικό πλεονέκτημα

Το θέμα των μυστικών κονδυλίων ετέθη και στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο

Εκτός από τη διαρκή κόντρα Καμμένου – Κοτζιά που οδήγησε στη «θυσία» του υπουργού Εξωτερικών προκειμένου να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία η συγκυβέρνηση, πίσω από την παραίτηση του πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας φαίνεται πως κρύβεται και ο «πόλεμος» που βρισκόταν σε εξέλιξη με τα μυστικά κονδύλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ΥΠΕΞ φέρεται να χρέωνε στον υπουργό Άμυνας ότι κρυβόταν πίσω από σειρά δημοσιευμάτων που έλεγαν ότι ο Τζορτζ Σόρος, προκειμένου να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών χρηματοδοτούσε διάφορα σημαίνοντα άτομα και ότι εσχάτως είχε μπει και στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ΕΡΤ μετά την επιστροφή του από την Αμερική, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Σόρος έχει μοιράσει δισεκατομμύρια για την Μακεδονία. Ο Σόρος με τις οργανώσεις του μοιράζει χρήματα στα Βαλκάνια. Θα δούμε τι θα γίνει μ’ αυτό».

Ετέθη θέμα μυστικών κονδυλίων στο τελευταίο Υπουργικό

Ένα οξύτατο επεισόδιο μεταξύ του Καμμένου και του Κοτζιά πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο, μετά το οποίο ο Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτησή του. Ο υπουργός Άμυνας  κατηγόρησε αρχικά τον Κοτζιά ότι έδωσε 19 εκατ. ευρώ σε ξένα ΜΜΕ για να βρίζουν τον ίδιο για τη συμφωνία των Πρεσπών. Kαι δεν σταμάτησε εκεί.

Αναφέρθηκε και πάλι στις θεωρίες συνωμοσίας περί εμπλοκής του Τζορτζ Σόρος ο οποίος έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας υπονοούμενα και για τον πρώην ΥΠΕΞ, ότι δηλαδή ο Σόρος έχει μπει στο υπουργείο και «αλωνίζει».

Αναφέρθηκε επίσης και σε μια υπόθεση με παράνομες βίζες η οποία φέρεται να έχει περιέλθει εις γνώσην του πρωθυπουργού.

Σε άλλο σημείο του υπουργικού Συμβουλίου – όπως αναφέρει σε δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος – υπήρξε ο παρακάτω εκρηκτικός διάλογος:

Καμμένος: «Δεν μπορεί να με υποκαθιστά ο υπουργός Εξωτερικών και να μαθαίνω από τρίτους τι γίνεται και ιδίως ότι χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια τα 45 εκατομμύρια ευρώ των «μυστικών κονδυλίων» και να τα σκορπίζει».

Κοτζιάς: «Ποια 45 εκατομμύρια; 11 εκατομμύρια ευρώ έχω στο υπουργείο Εξωτερικών και από αυτά το 50% πάει στην Εκκλησία. Και μάλιστα δεν τα δίνω εγώ, τα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ευκλείδη πες του σε παρακαλώ!»

O Βούτσης… «καρφώνει».

Σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης τόνισε «δείχνοντας» τον Ν. Κοτζιά: «Ολοι οι αντιπρόεδροι της Βουλής είχαν γνώση και κατά συνέπεια όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, καθώς εκτιμώ ότι τους ενημέρωσαν».

Οσο για τις πληροφορίες ότι ο κ. Κοτζιάς ετοιμάζει πρόταση νόμου για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων, ανέφερε: «Αν υπάρξει αντικείμενο, τη νομοθετική πρωτοβουλία θα την αναλάβει η κυβέρνηση» και επανέλαβε ότι από όσο γνωρίζει κανένα άλλο υπουργείο δεν έχει μυστικά κονδύλια.

Που πήγε το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης;

Πέρα από τις προσωπικές διαφορές Καμμένου – Κοτζιά για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ερωτηματικά προκαλούν οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο. Άραγε πως συνδυάζεται το ηθικό πλεονέκτημα που επικαλείται συνεχώς αυτή η κυβέρνηση με τις βαριές καταγγελίες για τα μυστικά κονδύλια. Είναι ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις οι οποίες πρέπει να δοθούν από αρμόδια «χείλη» της κυβέρνησης.

Διότι μια πολιτική διαφορά σε προσωπικό επίπεδο αναδεικνύεται σε σκάνδαλο για το οποίο πρέπει να υπάρχει διερεύνηση. Δεν μπορεί ο Καμμένος να ρίχνει λάσπη χωρίς αποδείξεις και να μην υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024