Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση εισαγγελέα για τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

Μέχρι σήμερα καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελέα από τις πρυτανικές αρχές, τις μόνες αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος

Με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη  αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων σχετικά με την παρουσία του Ρουβίκωνα στο τμήμα Φιλοσοφικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παραγγελία δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ μέχρι σήμερα καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελέα από τις πρυτανικές αρχές, τις μόνες αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρουβίκωνας εδώ και λίγες ημέρες έχει προχωρήσει σε κατάληψη της αίθουσας της σχολής, απευθύνοντας πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να οργανωθούν μαζί τους.

Αντιδρώντας, την Τετάρτη, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την αναρχική συλλογικότητα, ωστόσο λίγο αργότερα μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε ανακατάληψη της αίθουσας.

Τα γεγονότα αυτά ανάγκασαν το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων να προβεί σε ηχηρή παρέμβαση, κάνοντας λόγο για «βία, μίσος, και αυθαιρεσία στο πανεπιστήμιο», ενώ κάλεσε την «Πολιτεία να αναλάβει άμεσα και εμπράκτως τις ευθύνες της», καθώς «σε λίγο θα είναι πολύ αργά». Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη, σε συμβολικό κλείσιμο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024