Επιστολή προς τον ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, αναμένεται να αποστείλει σήμερα ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μέσω της οποίας θα ζητά διευκρινίσεις για το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης για το 2019.

Όπως έκανε γνωστό η Επιτροπή, το ιταλικό σχέδιο αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς στόχους. Ο Πιέρ Μοσκοβισί πρόκειται να παραχωρήσει το απόγευμα κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιταλό υπουργό Οικονομικών κι έπειτα θα του παραδώσει η ίδιος την επιστολή.

«Δεν είναι ο προϋπολογισμός που ανέμενε η Επιτροπή. Είναι κατανοητό ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Αναμένω κριτικές παρατηρήσεις», προέβλεψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατά την άφιξή του σήμερα το πρωί στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Εμένα, όσο ο καιρός περνά, τόσο μου φαίνεται πως ο προϋπολογισμός μας είναι πολύ καλός», είπε.

Νωρίτερα, ο ιταλός πρωθυπουργός, δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος για τον ιταλικό προϋπολογισμό με τις Βρυξέλλες.

«Ελπίζω να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος. Θα μας γίνουν σίγουρα κάποιες παρατηρήσεις και θα τις εξετάσουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Μελετήσαμε πολύ καλά τα μέτρα αυτά. Θέλουμε περισσότερη οικονομική ανάπτυξη και να αναστρέψουμε τη μέχρι τώρα τάση. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές» πρόσθεσε, παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο