Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαρωτική η Ζαλγκίρις στην Τουρκία

Σαρωτική η Ζαλγκίρις στην Τουρκία

Εντυπωσιακή εμφάνιση των Λιθουανών στην Πόλη και νίκη επί της Εφές με 93-79

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι κόντρα στην Αναντολού Εφές η Ζαλγκίρις Κάουνας με την ομάδα του Σαρούνα Γιασκεβίτσιους να ελέγχει το παιχνίδι από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και μια επιβλητική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση πήρε την πρώτη της νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα με σκορ 93-79.

Η Αναντολού Εφές μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και με τον Μοέρμαν να ξεκινά τον αγώνα «ζεστό» κατάφερε να πάρει το πρώτο μικρό προβάδισμα με 7-4. Ωστόσο, όσο πέρναγε η ώρα στην πρώτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα με τις επιθετικές εμπνεύσεις του Γουόκαπ κατάφεραν να είναι κοντά στο σκορ. Αυτό το σκηνικό εξακολουθούσε να υπάρχει μέχρι την πρώτη περίοδο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι στην αναμέτρηση, χωρίς καμία να μπορεί να πάρει κάποιο προβάδισμα, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει ισόπαλο 19-19.Στην δεύτερη περίοδο ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν άλλαξε καθόλου με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ.Πότε η μία ομάδα πότε η άλλη κατάφερνε να προηγείται στο παιχνίδι. Η πρώτη σημαντική διαφορά την πήρε η Ζαλγκίρις με τρίποντο του Γκριγκόνις (24-29). Ωστόσο, η Εφές με βολές του Μίσιτς κατάφερε να μαζέψει γρήγορα την διαφορά και να μειώσει στον πόντο. Ωστόσο, η λιθουανική ομάδα είχε βρει καλό ρυθμό στην επίθεση και με ένα απίστευτο σερί 4-17 προς το τέλος του ημιχρόνου πήγε στην ανάπαυλα με ένα σημαντικό προβάδισμα 14 πόντων (32-46).

Η πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Σάρας αισθανόντουσαν άνετα στο παρκέ και κατάφεραν να φτάσουν την διαφορά μέχρι και στους 19 πόντους με καλάθι του Γουόλτερς (34-53). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγαινε στο ρυθμό που ήθελε η Ζαλγκίρις. Σωστές επιλογές στην επίθεση, καλή άμυνα και η διαφορά εφτάσε ακόμα ψηλότερα στους 23 πόντους (44-67) με καλάθι του Γιανκούνας. Εν τέλη η διαφορά με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου κατέβηκε στους 20 (48-68) με μια ελεύθερη βολή του Γουόλτερς.

Στην τελευταία περίοδο η Εφές προσπάθησε να κατεβάσει όσο μπορούσε την διαφορά. Κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά πολύ γρήγορα μέχρι τους 16 πόντους (54-70) με τον Σίμον. Ωστόσο, η Ζαλγκίρις έδειξε ψυχραιμία σε αυτό το σημείο και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους ότι μπορούν να κάνουν την ανατρόπη. Ωστόσο, οι παίκτες του Αταμάν συνέχισαν την προσπάθεια τους χωρίς καμία ανταπόκριση και η Ζαλγκίρις δείχνοντας την ποιότητα της στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα με σκορ 79-93.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024