Στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής, παρκάρουν τα υπουργικά αυτοκίνητα, όταν γίνεται συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Μέτρησα, αναφέρει ο «Βηματοδότης» επτά Μερτσέντες (η μία αλεξίσφαιρη), μία BMW (επίσης αλεξίσφαιρη), οκτώ Audi (χωρίς να περιλαμβάνεται το πρωθυπουργικό), ένα θηριώδες τζιπ (αμερικανικής κατασκευής) και μόνον ένα (σε χρώμα μπλε) ταπεινό Scoda.
Και θυμήθηκα τις εντολές για σεμνότητα που έδωσε στους υπουργούς του το 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να αποποιηθούν τα υπουργικά (αλλά και τα βουλευτικά) αυτοκίνητα. Τότε, εάν θυμάστε, που είπε ότι πρόκειται να πουλήσει το ένα από τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη και το άλλο να το χρησιμοποιήσει για μεταφορά ασθενών ή για εκπαίδευση πιλότων. Τίποτε δεν έχει γίνει.
Δεν ξέρω εάν ενόχλησε αυτή η εικόνα με τις υπουργικές λιμουζίνες την Αφροδίτη Θεοπεφτάτουβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλλονιά, αλλά έλεγε ότι αυτή ακολούθησε τις οδηγίες του κ. Τσίπρα. Στην Κεφαλλονιά τη μεταφέρει ο σύζυγός της με ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο, όπως έλεγε, αρνούμενη να μετακινηθεί με το βουλευτικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο