Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ: Προκλητικές οι τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

ΥΠΕΞ: Προκλητικές οι τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»

Για νέα τουρκική πρόκληση κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την τουρκική NAVTEX σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στέλνοντας μήνυμα προς της Άγκυρα ότι η διενέργεια ανάλογων ερευνών προϋποθέτει άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το διεθνές, δίκαιο διαδικασίες και κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα που γίνεται κατά πάγια πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών» καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως, την Τρίτη, το τουρκικό ναυτικό εξέδωσε παράνομη οδηγία προς ναυτιλλομένους ότι το πλοίο «Barbaros» δεσμεύει μεγάλη περιοχή η οποία βρίσκεται καταφανώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μέρος της είναι στο όριο της Κυπριακής ΑΟΖ, για πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών από το R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα βοηθητικά σκάφη M/V TANUX-1 AND R/V APOLLO MOON.

Η κίνηση αυτή της Άγκυρας δείχνει την αποφασιστικότητά της να κλιμακώσει και να συντηρήσει την ένταση στη Μεσόγειο, με αιχμή τόσο τις έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και το Αιγαίο.

Μετά την παράνομη NAVTEV που εξέδωσε, το ερευνητικό πλοίο βρισκόταν, το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχή δυτικά της Πάφου με την παράνομη οδηγία προς ναυτιλλομένους να τίθεται σε ισχύ από αύριο, 18 Οκτωβρίου, έως την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024