Ρουβίκωνας : «Μάχη» εντυπώσεων με ανακατάληψη στο «στέκι» της Φιλοσοφικής
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε επανακατάληψη της αίθουσας
«Μάχη» εντυπώσεων μεταξύ μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα και καθηγητών του πανεπιστημίου Αθηνών, διεξάγεται από το πρωί στη Φιλοσοφική Σχολή.
Λίγη ώρα μετά την ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μπροστά από το γραφείο 516 το οποίο ετοιμαζόντουσαν να… εγκαινιάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να υποστηρίζουν την αναρχική συλλογικότητα, εμφανίστηκαν στο χώρο και επιχείρησαν να προχωρήσουν σε ανακατάληψη. Σε πρώτη φάση, οι καθηγητές κατάφεραν να «μπλοκάρουν» την είσοδο στα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας και σε φοιτητές που τους στηρίζουν.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε επανακατάληψη της αίθουσας.
Νωρίτερα, καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής σχολιάζοντας την «ανθρώπινη αλυσίδα των καθηγητών», είχε δηλώσει στο in.gr : «Έγινε μία συμβολική αντίσταση της σχολής. Δείξαμε ότι η σχολή δεν μπορεί να δεχθεί τέτοια φαινόμενα. Κάναμε μία ειρηνική αλυσίδα και το γραφείο 516 έπαψε να έχει τα χαρακτηριστικά του Ρουβίκωνα» τόνισε για να προσθέσει. «Δεν τους επιτρέψαμε να μπουν μέσα. Ήρθαν μερικοί από αυτούς προσπαθώντας να μπουν στην αίθουσα αλλά δεν τα κατάφεραν. Εμείς παραμένουμε έξω από το γραφείο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τελικά λίγη ώρα αργότερα από αυτές τις δηλώσεις και αφού αποχώρησαν οι καθηγητές, η αίθουσα 516 φαίνεται πως πέρασε και πάλι στα «χέρια» του Ρουβίκωνα.
- Τουρκία: Εξέδωσε NAVTEX διετούς διάρκειας – Επιμένει στα περί «δικαιοδοσίας» και «αποστρατικοποίησης» νησιών
- Αποθέωσε τον Κωστούλα ο προπονητής του: «Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες»
- Ωρωπός: Τεράστιες καταστροφές στον Κάλαμο και άλλες περιοχές – Αγώνας δρόμου της δημοτικής Αρχής
- Γαλλία: Οι αρχές ερευνούν τη σύνδεση μεταξύ των θανάτων δύο βρεφών και του βρεφικού γάλακτος που είχε ανακληθεί
- Νταβός: «Ευχαριστώ αυτούς που επικρίνουν» την Ευρώπη, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ
- Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η μείωση της έντασης άνθρακα στην Ελλάδα

