Επιχείρηση ανακατάληψης στο «στέκι» του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών επιχείρησε ομάδα φοιτητών και μελών της αναρχικής συλλογικότητας.

Λίγη ώρα μετά την ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μπροστά από το γραφείο 516 το οποίο ετοιμαζόντουσαν να… εγκαινιάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να υποστηρίζουν την αναρχική συλλογικότητα, εμφανίστηκαν στο χώρο και επιχείρησαν να προχωρήσουν σε ανακατάληψη.

«Έγινε μία συμβολική αντίσταση της σχολής. Δείξαμε ότι η σχολή δεν μπορεί να δεχθεί τέτοια φαινόμενα. Κάναμε μία ειρηνική αλυσίδα και το γραφείο 516 έπαψε να έχει τα χαρακτηριστικά του Ρουβίκωνα» τόνισε μιλώντας στο in.gr καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής για να προσθέσει. «Δεν τους επιτρέψαμε να μπουν μέσα. Ήρθαν μερικοί από αυτούς προσπαθώντας να μπουν στην αίθουσα αλλά δεν τα κατάφεραν. Εμείς παραμένουμε έξω από το γραφείο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε ένταση καθώς ορισμένοι από τους φοιτητές άρχισαν να σπρωξίματα σε μία προσπάθεια να προσεγγίσουν το γραφείο 516 αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφεραν να σπάσουν την «αλυσίδα των καθηγητών».

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί, καθηγητές της Φιλοσοφικής πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, κάνοντας «έξωση» στα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας από το γραφείο 516. Η  Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ μάλιστα , με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει  ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της». Παρουσιάζοντας μάλιστα δύο φωτογραφίες με καθηγητές που βρίσκονται έξω από το γραφείο το οποίο είχε «βαφτίσει» ως το νέο του στέκι του Ρουβίκωνας, φαίνεται ότι έχει σβηστεί το σήμα του Ρουβίκωνα. «Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο