Απίστευτο είναι το αλαλούμ στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Προστατευόμενος μάρτυρας κατήγγειλε στο Star το μπάχαλο που βίωσε μέχρι να καταθέσει την ώρα που η μητέρα του Παύλου Φύσσα περιμένει δικαίωση.

Η οικογένεια του άτυχου μουσικού περιμένει με υπομονή να ολοκληρωθεί η δίκη. Να βγει επιτέλους η απόφαση και να δικαιωθεί ο Παύλος τους.

Όμως οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι χρονοβόρες.

«Επικοινώνησα με το γραφείο που ήταν υπεύθυνο για την προστασία μαρτύρων γιατί κάποια στιγμή ήθελα να κάνω ένα ταξίδι και τους λέω παιδιά πρέπει να λείψω κάποιες μέρες έχουμε κάποιο νεότερο για το πότε θα καταθέσω; Και μου λένε δεν γνωρίζουμε ακόμα, θα σας ειδοποιήσουμε εμείς και ήδη είχαν περάσει δύο χρόνια, μπορεί και παραπάνω».

Και δεν είναι ο μοναδικός μάρτυρας που περιμένει. Δεκάδες μάρτυρες προστατευόμενοι και μη, τρία χρόνια τώρα περιμένουν να κληθούν στο δικαστήριο. Το αλαλούμ το επιδεινώνουν οι συνεχείς διακοπές της δίκης. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη της Χ.Α που διεξάγεται άλλοτε στο εφετείο Αθηνών και άλλοτε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, έχει 68 κατηγορούμενους.

Περιλαμβάνει 33 δικογραφίες, ανάμεσά τους και αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Από τον περασμένο Ιανουάριο η δίκη συνεχίζεται με τα αναγνωστέα έγγραφα.

Γράψτε το σχόλιό σας