Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Seat Leon 2019: Ισπανική αντεπίθεση

Seat Leon 2019: Ισπανική αντεπίθεση

Η ισπανική φίρμα εξελίσσει τη νέα γενιά του Leon η οποία εκτός από αιχμηρότερη αισθητική και ένα πιο δυναμικό και τεχνολογικά ενσυνείδητο προφίλ, θα εντάξει στην γκάμα του και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά του ισπανικού μικρομεσαίου μοντέλου εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης προδίδοντας ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που θα αναλάβουν να στοιχειοθετήσουν την πληρέστερη από ποτέ προσωπικότητα του η οποία θα συμπεριλάβει στις επιλογές της και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Πέρα από τις νέες προσθήκες και σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο, μια προσεκτική παρατήρηση στην «όψη» του αποκαλύπτει τη σχεδιαστική συνάφεια του μικρομεσαίου hatchback με το πιο πρόσφατο μέλος της γκάμας της Seat, Tarraco, καθώς το νέο Leon δείχνει να διαθέτει μια πιο κάθετη και τοποθετημένη χαμηλότερα γρίλια σε συνδυασμό με στενότερα, τριγωνικά φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω τμήμα, η συνήθης ήπια σχεδιαστική λογική του Leon αντικαθίσταται από μια αιχμηρότερη προσέγγιση η οποία δείχνει να μεταβάλλει σημαντικά τις φόρμες και την εικόνα του, χάρη στην έντονη κλίση μεταξύ του πίσω παρμπριζ και του κάθετου μετάλλου συνεπικουρούμενης της μεγαλύτερης αεροτομής στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ.

Ανεξαρτήτως της σχεδιαστικής αναμόρφωσης του, αξίζει να σημειωθεί ότι η τέταρτη γενιά του Leon αποτελεί, λόγω κατηγορίας, ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για τη Seat η οποία διανύει την πιο πληθωρική, από προϊοντική άποψη, περίοδο της ιστορίας της ενώ θα είναι και από τα πρώτα που θα την εισαγάγουν στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης εντάσσοντας από το 2020 στην γκάμα του μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις, θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τις συμβατικές εκδόσεις της νέας, τέταρτης γενιάς του Leon, αναμένεται να εφοδιάζονται με τους νέας τεχνολογίας κινητήρες βενζίνης του ομίλου VW, με χωρητικότητα 1,0 και 1,5 λίτρων προσφέροντας ισχύ από 90 έως 150 ίππους ενώ την γκάμα θα συμπληρώσει το diesel μοτέρ του 1,6 λίτρου.

Αν και το νέο Leon αναμένεται να εξακολουθήσει να έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική αρχιτεκτονική του ομίλου VW, ΜQB, το μεταξόνιο του θα αυξηθεί προσφέροντας περισσότερη ευρυχωρία και άνεση ενώ, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αξιοποίηση, ορισμένων τουλάχιστον, από τους εξοπλιστικούς τεχνολογικούς νεολογισμούς που θα φέρει το επικείμενο VW Golf χάρη σε μια νέα, υπό εξέλιξη, ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ένα άλλο στοιχείο που θα συνοδεύσει τη νέα γενιά του Leon η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του 2019, είναι η διάθεση του σε πεντάθυρες και πρακτικές ST εκδόσεις αμαξώματος καθώς η τρίθυρη έκδοση δεν θα υφίσταται πλέον.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024