Η Γερμανία είναι καλά προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια του Brexit, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η γρήγορη επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit θα είναι το καλύτερο για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι η λύση που προτείνεται ως «δικλείδα ασφαλείας», το λεγόμενο «backstop», για τα ιρλανδικά σύνορα στη συμφωνία εξόδου χρειάζεται να είναι νομικά ακλόνητη.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει η αίσθηση στη γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται να προετοιμαστούμε με ταχύτερους ρυθμούς» δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι προς το συμφέρον των πολιτών και των επιχειρήσεων να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξόδου το ταχύτερο δυνατόν».

Ο αξιωματούχος απέκλεισε μια συμφωνία για το Brexit χωρίς λύση για τα ιρλανδικά σύνορα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα εργαστεί με τη Γαλλία για να διασφαλίσει ότι υπάρχει συναίνεση μεταξύ των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η διατήρηση της συναίνεσης μεταξύ των 27 της ΕΕ είναι επίσης και προς το συμφέρον της Βρετανίας, καθώς η διάσπαση θα δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο