Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλά προετοιμασμένο για το Brexit το Βερολίνο, σύμφωνα με γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο

Καλά προετοιμασμένο για το Brexit το Βερολίνο, σύμφωνα με γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο

Κατά τον ίδιον αξιωματούχο, η γρήγορη επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit θα είναι το καλύτερο για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες

Η Γερμανία είναι καλά προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια του Brexit, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η γρήγορη επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit θα είναι το καλύτερο για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι η λύση που προτείνεται ως «δικλείδα ασφαλείας», το λεγόμενο «backstop», για τα ιρλανδικά σύνορα στη συμφωνία εξόδου χρειάζεται να είναι νομικά ακλόνητη.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει η αίσθηση στη γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται να προετοιμαστούμε με ταχύτερους ρυθμούς» δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι προς το συμφέρον των πολιτών και των επιχειρήσεων να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξόδου το ταχύτερο δυνατόν».

Ο αξιωματούχος απέκλεισε μια συμφωνία για το Brexit χωρίς λύση για τα ιρλανδικά σύνορα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα εργαστεί με τη Γαλλία για να διασφαλίσει ότι υπάρχει συναίνεση μεταξύ των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η διατήρηση της συναίνεσης μεταξύ των 27 της ΕΕ είναι επίσης και προς το συμφέρον της Βρετανίας, καθώς η διάσπαση θα δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024