Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτόπτης μάρτυρας : Πετούσαν μολότοφ στο ΑΤ Ομόνοιας για τέσσερα λεπτά

Αυτόπτης μάρτυρας : Πετούσαν μολότοφ στο ΑΤ Ομόνοιας για τέσσερα λεπτά

Για δολοφονική επίθεση κάνουν λόγο εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ.

Αναβρασμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ μετά την επίθεση μεγάλου βεληνεκούς που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Μια ομάδα πάνω από 30 αντιεξουσιαστών πέταξε μολότοφ στην είσοδο του τμήματος προκαλώντας εκτεταμένες ζημίες σε οχήματα και κοντινά καταστήματα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί. Για δολοφονική επίθεση μιλούν εκπρόσωποι της αστυνομίας.

Ο δικηγόρος Βασίλης Μουλέζας που βρέθηκε στο σημείο της επίθεση κάνει λόγο για μια επίθεση που κράτησε 3 με 4 λεπτά. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μουλέζας ανέφερε: «Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το ΑΤ Ομονοίας είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα αυτοκίνητα έξω από το ΑΤ».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν γιατί ήταν σαστισμένοι ενώ οι δράστες έφυγαν πάλι προς την Γ’ Σεπτεμβρίου.

Μαυροειδάκος: Ήθελαν νεκρό αστυνομικό

«Αδίστακτους δολοφόνους» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος τους αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στο ΑΤ Ομόνοιας.

Ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη».

Ντούμας: Ανυπεράσπιστο το ΑΤ με έναν σκοπό

«Καταπέλτης» ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μετά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας, από την οποία έχουν τραυματιστεί ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος, ο κ. Ντούμας κατηγόρησε τόσο την ηγεσία της αστυνομίας όσο και την κυβέρνηση πως δεν θέλουν να συλλάβουν τους αντιεξουσιαστές. «Και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται» είπε.

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες πίσω μας ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό. Και το ΑΤ Ομονοίας βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που δεν έχει διάθεση η ηγεσία και η Πολιτεία να τους συλλάβει. Και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα, ο κ. Τόσκας κατήργησε την ομάδα Δέλτα. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας» τόνισε ο ίδιος.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς αστυνομικών, λέγοντας πως «όσοι τραυματίστηκαν είναι ελαφρά, περισσότερο ο ένας, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 και του ευχόμαστε περαστικά».

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024