Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποδοσφαιρικός νεποτισμός

Ποδοσφαιρικός νεποτισμός

Η ποδοσφαιρική αλαζονεία που επέδειξε ο Νόιερ και η ιδρυματοποιημένη προσέγγιση της Εθνικής Γερμανίας από τον προπονητή της Γιόαχιμ Λεβ που επιμένει στη συνταγή Μπάγερν μετέτρεψαν τον άλλοτε κορυφαίο τερματοφύλακα σε σύμβολο της κατάρρευσης της Μάνσαφτ

Οταν η πανοπλία των κατακτητών της δόξας εμφανίζει γρέζια, είναι η στιγμή που αντιλαμβάνονται το εφήμερο των νικών τους.
«Ξαφνικά ένας φυσιολογικός τερματοφύλακας» έγραψε η γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» για τον Μάνουελ Νόιερ συμπληρώνοντας στην ανάλυσή της: «Βρισκόμενος στα τελευταία στάδια της καριέρας του είναι ένας συνηθισμένος τερματοφύλακας». Η ηλικία του αρχηγού της Μάνσαφτ (32) είναι ιδανική για τη θέση όπου αγωνίζεται.
Στην πατρίδα του ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που βιάζονται να τον τελειώσουν, τουλάχιστον από την εθνική ομάδα. Είναι η εμφάνιση των πρώτων γρεζιών πάνω στην άλλοτε αδιαπέραστη πανοπλία του, αυτή που φορούσε το 2014 όταν κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα του Μουντιάλ. Η ίδια που φορούσε αντιμετωπίζοντας τους Βραζιλιάνους στο περίφημο 7-1 και τον Μέσι στον τελικό.
Η ποδοσφαιρική αλαζονεία που επέδειξε ο Νόιερ και η ιδρυματοποιημένη προσέγγιση της Εθνικής Γερμανίας από τον προπονητή της Γιόαχιμ Λεβ που επιμένει στη συνταγή Μπάγερν μετέτρεψαν τον άλλοτε κορυφαίο τερματοφύλακα σε σύμβολο της κατάρρευσης της Μάνσαφτ. Η αποσύνθεση του ειδώλου συντελέστηκε στη Ρωσία όταν πρώτα ο ίδιος και στη συνέχεια η Μπάγερν και ο Λεβ επέμειναν να αγωνιστεί στο Μουντιάλ, αν και απείχε από τους αγωνιστικούς χώρους για έναν χρόνο λόγω τραυματισμού. Λες και τη θέση την είχε φέρει από το σπίτι του.
Το μήνυμα που στάλθηκε στους παίκτες εντός της ομάδας ήταν ξεκάθαρο και καθόλου ευχάριστο: ποδοσφαιρικός νεποτισμός. Το ένδοξο παρελθόν που συνδέεται άμεσα με τον Γιόαχιμ Λεβ απολαμβάνει προτεραιότητα έναντι του πρωτοκόλλου βάσει του οποίου γίνονται οι κλήσεις στις εθνικές ομάδες.
Γι» αυτό άλλωστε δεν μπορεί να θεωρεί σύμπτωμα η σχεδόν ομόθυμη άρνηση από παλιούς αστέρες που πρωταγωνίστησαν το 2014 να αναλάβουν την ευθύνη των άσχημων αποτελεσμάτων. Ακόμα και ο γερμανικός Τύπος που τους έχει προσφέρει πολλάκις ασυλία απαύδησε και αναφώνησε: αρκετά πια, αγαπητοί Χούμελς, Μίλερ, Νόιερ, Κρος, Μπόατενγκ. Παίκτες που αρνούνται να δουν πως η Γερμανία βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής στην οποία δεν έχουν θέση.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024