Δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς με την διαπίστωση: από τότε που το δίδυμο Ολγας Γεροβασίλη και Κατερίνας Παπακώστα ανέλαβαν το υπουργείο Προστασία του Πολίτη, η κατάσταση στον τομέα της Ασφάλειας έχει αλλάξει. Δραματικά.

Μόνο που δυστυχώς έχει αλλάξει προς το χειρότερο.

Οι γνωστές ομάδες όχι απλώς εξακολουθούν να αλωνίζουν ανενόχλητες, αλλά έχουν αυξηθεί και πολλαπλασιαστεί.

Οι Ρουβίκωνες έχουν γίνει πλέον διασημότητες, σε λίγο θα αποκτήσουν και πανεπιστημιακές έδρες.

Και το χειρότερο: οι αστυνομικοί οι ίδιοι έχουν πλέον μετατραπεί σε κινούμενους ή και ακίνητους στόχους για τους «κουκουλοφόρους», οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα αστυνομικά τμήματα σε πεδία ασκήσεων και βολής.

Η καταδρομική επίθεση στο ΑΤ της Ομόνοιας θα μπορούσε για μία ακόμη φορά να έχει πολύ περισσότερα θύματα ή και νεκρούς.

Και έπειτα από ακόμη ένα περιστατικό σαν κι αυτό, παρακολουθούμε το απόλυτο παράδοξο.

Να είναι οι αστυνομικοί εκείνοι που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας… προστασία. Τίνος άραγε;

Μήπως του πολίτη, τον οποίο εκείνοι υποτίθεται ότι προστατεύουν;

Μήπως των δύο επικεφαλής του υπουργείου τους;

Όπως και αν έχει, η υποχώρηση του κράτους από το πεδίο της ασφάλειας είναι ενοχλητικά ορατή. Σύμφωνα δε με τα όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι, δεν υπάρχει καν σχέδιο για την καταπολέμηση επιθέσεων, όπως αυτή της Δευτέρας.

Η στάση των επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν δικαιολογεί αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η μεν υφυπουργός έχει μετατρέψει το γραφείο της σε πασαρέλα πολιτικών της φίλων και σε στούντιο φωτογράφησης, καθώς κάθε ένας από αυτούς που την επισκέπτονται εξασφαλίζει και μία φωτογραφία μαζί της.

Η δε υπουργός, δείχνοντας πόσο δεν έχει έλεγχο της κατάστασης, σπεύδει να επισκεφτεί τον τόπο του εγκλήματος, να κάνει δηλώσεις με πολλά «θα» και να εκφράσει την… λύπη της.

Η κατάσταση που επικρατεί και η εντύπωση που παγιώνεται θα ήταν κωμική, αν δεν ήταν επικίνδυνη.

Μία κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι βγάζει την χώρα και την κοινωνία όρθια από την κρίση, είναι την ίδια στιγμή αδύναμη να έλθει αντιμέτωπη με τον χώρο, με τον οποίο έως και προσφάτως είχε πολιτικές συγγένειες. Και έχει παραδοθεί σε αυτόν.

Κατά έναν παράδοξο τρόπο, όλες οι αμαρτίες του παρελθόντος (;) φαίνεται ότι τώρα πληρώνονται: Όπως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να ξεφορτωθεί τον Πάνο Καμμένο, έτσι είναι αδύναμος μπροστά και σε εκείνους που απέκτησαν ρόλο και παρέμβαση, όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός θεωρούσε ηρωική πράξη την πυρπόληση της πόλης…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο