Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον συνασπισμό μας

Μέρκελ: Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον συνασπισμό μας

«Πρέπει να κάνω περισσότερα για να εξασφαλίσω ότι αυτή η εμπιστοσύνη υπάρχει» τόνισε η καγκελάριος στην πρώτη αντίδραση μετά την καθίζηση των Χριστιανοκοινωνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών στις χθεσινές τοπικές εκλογές της Βαυαρίας

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε να κάνει περισσότερα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών στον κλυδωνιζόμενο συνασπισμό της, μετά την καθίζηση των Χριστιανοκοινωνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών στις χθεσινές τοπικές εκλογές της Βαυαρίας.

«Οι εκλογές έδειξαν ότι ακόμη και με τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία, με σχεδόν πλήρη απασχόληση σε όλα σχεδόν τα μέρη της Βαυαρίας, αυτά δεν αρκούν για τους ανθρώπους όταν τους λείπει κάτι που είναι τόσο σημαντικό – η εμπιστοσύνη» ανέφερε η Μέρκελ.

«Το μάθημά μου από χθες είναι ότι εγώ, ως καγκελάριος αυτού του μεγάλου συνασπισμού, πρέπει να κάνω περισσότερα για να εξασφαλίσω ότι αυτή η εμπιστοσύνη υπάρχει και ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας είναι ορατά» ανέφερε η Μέρκελ. «Και θα το κάνω αυτό» πρόσθεσε εμφατικά.

Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες υπέστησαν πρωτοφανή καθίζηση, η οποία δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις και σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Σε μόλις δύο εβδομάδες στις 28 Οκτωβρίου διεξάγονται τοπικές εκλογές στην Έσση, στις οποίες προβλέπεται πύρρειος νίκη για τους κυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες.

Με δύο άσχημα εκλογικά αποτελέσματα τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η επανεκλογή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία του κόμματος στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών τον Δεκέμβριο. Ήδη ακούγονται φωνές στους κόλπους των γερμανών συντηρητικών που κάνουν λόγο για «νέα θεμέλια που θα προετοιμάσουν το κόμμα για το μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Κρίνεται το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ;

Να ξεκαθαρίσει η σχέση Μέρκελ – Ζεεχόφερ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024