Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολωνία: Ανοικτό το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης πίσω από την ομηρία

Κολωνία: Ανοικτό το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης πίσω από την ομηρία

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας επικαλέστηκε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο φαρμακείο του σιδηροδρομικού σταθμού

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει το σενάριο «τρομοκρατικής επίθεσης» στην υπόθεση της ομηρίας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, εκτός του δράστη.

«Η έρευνα κινείται προς πάσα κατεύθυνση. Δεν αποκλείουμε ούτε το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης» διαβεβαίωσε αξιωματικός της αστυνομίας της Κολωνίας, η Μίριαμ Μπράουνς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

«Ενδέχεται να επρόκειτο για μια απόπειρα επίθεσης την οποία αποτρέψαμε» διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας, Κλάους Στέφεν Μπέκερ, αναφέροντας το ενδεχόμενο ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας επικαλέστηκε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο φαρμακείο του σιδηροδρομικού σταθμού. Σε δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε στο σημείο αναφερόταν ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που γεννήθηκε στη Συρία το 1963, ενώ είχε άδεια παραμονής στη Γερμανία έως τα μέσα του 2021.

Το χρονικό της ομηρίας

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι. Αρχικά ο άνδρας πέταξε μια βόμβα μολότοφ σε ένα ταχυφαγείο που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο εντός του σιδηροδρομικού σταθμού της Κολωνίας, ενός εκ των πλέον πολυσύχναστων στη χώρα με 280.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Εκεί τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, μεταξύ αυτών μια 14χρονη που υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατόπιν, ο δράστης μπήκε σε ένα φαρμακείο εντός του σταθμού και πήρε όμηρο μια γυναίκα.

Είχε μαζί του υγρό προσάναμμα και πολλά γκαζάκια υγραερίου, τα οποία εφάρμοσε πάνω στην όμηρο. Είχε επίσης μαζί του ένα όπλο, το οποίο η αστυνομία πρέπει να αποσαφηνίσει εάν ήταν ψεύτικο ή όχι.

Αφού εκκένωσαν τον σιδηροδρομικό σταθμό και εντόπισαν τον άνδρα, οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας αποφάσισαν να επέμβουν το απόγευμα, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ο δράστης «τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης» από τα πυρά των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως ισλαμιστής, όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχαν «ενδείξεις» ότι ενδέχεται να συνδεόταν με ισλαμιστές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024