Κούγιας: «Θα δικαιωθώ πανηγυρικά – Ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους»

Γραπτή δήλωση με την οποία τονίζει οτι θα δικαιωθεί πανηγυρικά μετά τα όσα καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα αναφορικά με τις καταγγελίες που έκανε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας.
Κούγιας: «Θα δικαιωθώ πανηγυρικά – Ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους» | in.gr

Θέση μετά την κλήση του σε απολογία από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα με αφορμή καταγγελίες που έκανε μετά το ματς της ΑΕΛ στην Ξάνθη, πήρε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλών με γραπτή του δήλωση, παρουσιάστηκε βέβαιος ότι μετά την κατάθεσή των στοιχείων που έχει στις αρμόδιες Αρχές, θα δικαιωθεί πανηγυρικά.

Επίσης πρόσθεσε ότι μετά τις καταγγελίες που θα κάνει κι επίσημα πλέον, θα ασκηθούν οι ανάλογες διώξεις στους υπεύθυνους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Κούγια:

«Πληροφορήθηκα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Μάρκου, αλλά και τα ΜΜΕ, την άσκηση πειθαρχικής διώξεως εις βάρος μου από τον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών και Αναπληρωτή Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Λαϊνη.

Για αυτές τις δύο διώξεις, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν μία, έχω να κάνω την εξής δήλωση:

Επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση μιας εβδομάδος τα θεσμοθετημένα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή η ΕΠΟ και η Αθλητική Δικαιοσύνη, έκαναν το καθήκον τους.

Είμαι βέβαιος ότι μετά τα όσα θα πληροφορηθούν τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από τα άλλα σημαντικά πρόσωπα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο θα απαλλαγώ πανηγυρικά, αλλά και η απόφαση των τακτικών δικαστών μελών της επιτροπής θα συνοδεύεται με διάταξη, η οποία θα αποστέλλει τα πρακτικά της διαδικασίας σε τακτικό Εισαγγελέα για να ασκηθούν οι ανάλογες ποινικές διώξεις.

Ό,τι είπα στις δηλώσεις μου και ό,τι ανέφεραν οι ανακοινώσεις της ΑΕΛ είναι από την αρχή μέχρι το τέλος αλήθεια και είμαι βέβαιος ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή η ΕΠΟ και τα θεσμοθετημένα όργανα της, θα μας επιβραβεύσουν τόσο εμάς όσο και αυτούς οι οποίοι θα προσέλθουν στη διαδικασία για τις αποκαλύψεις μας, που θα απομακρύνουν από το ποδόσφαιρο οριστικά όλους τους κακοποιούς του παρασκηνίου που είναι στελέχη σε παρασκηνιακό επίπεδο είτε “μεγάλων” είτε “μικρών” ομάδων της Super League».

Δείτε επίσης