Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απογοητευτική Εθνική - τελειώνει ο Σκίμπε

Απογοητευτική Εθνική – τελειώνει ο Σκίμπε

Η Εθνική μας έχασε με 2-0 από την Φινλανδία στο Τάμπερε και όλα δείχνουν ότι ο Μίκαελ Σκίμπε θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε από την Φινλανδία με 2-0 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Nations League και έχασε τις ελπίδες της για κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν απογοητευτική για μιαν ακόμα φορά και όλα δείχνουν ότι ο Μίκαελ Σκίμπε θ’ αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής.

Όσο και να θέλουν κάποιοι να στηρίξουν τον Γερμανό, είναι τέτοια η εικόνα της εθνικής ομάδας που δύσκολα θα βρεις επιχειρήματα. Στο C της δυναμικότητας είναι η Ελλάδα στην διοργάνωση. Παίζει με τη Φινλανδία, την Ουγγαρία και την Εσθονία. Δεν γίνεται λοιπόν από την 4η και όλας αγωνιστική ουσιαστικά να έχει καταθέσει «πινακίδες» στο ράλι για την πρώτη θέση. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στην Φινλανδία για «τελικό» και… τελικά να σε κολακεύει αυτή η 2-0 ήττα από το γκολ του Σόιρι (46΄) και του Καμάρα (89΄).

Τι συνέβη λοιπόν στο Τάμπερε; Τίποτα το παράξενο. Η Φινλανδία ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως είναι καλύτερη ομάδα απο τη δική μας, κάνοντας το «4 στα 4» καπαρώνοντας την πρώτη θέση του γκρουπ μια ώρα αρχύτερα και εμείς πως βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θυμίζει λίγο 80s που είναι ξανά της μόδας. Τότε που υπήρχαν στο εθνικό ρόστερ παικταράδες, αλλά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να μεταφράσει αυτό το ταλέντο σε κάτι χειροπιαστό.

Είναι κρίμα ποδοσφαιριστές σαν τον Φορτούνη, τον Παπασταθόπουλο, τον Μανωλά, τον Μήτρογλου. Όπως είναι κρίμα να πιστεύει κανείς ότι αυτό που χάσαμε το 2014 με τον αποχαιρετισμό του Φερνάντο Σάντος και μιας ευλογημένης ποδοσφαιρικής γενιάς θα το ξαναβρούμε έτσι εύκολα. Δεν γυρίζει το «χαρτί». Θέλει ανθρώπους η εθνική ομάδα που θα νοιάζονται για εκείνη. Δεν μπορούν μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές.

Θέλει στελέχωση, θέλει ένα «εθνικό σχέδιο» το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω απο τις ομάδες και τον ανταγωνισμό τους για το πρωτάθλημα. Ποιος θα τα κάνει αυτά όμως; Ο Γραμμένος και η κουστωδία της ΕΠΟ των 100 υπαλλήλων; Η ισορροπία ανάμεσα στους χαλίφηδες Βορρά και Νότους; Εδώ φτάσαμε σε σημείο να θεωρούμε τον 65άχρονο Άγγελο Αναστασιάδη επικρατέστερο υποψήφιο αντικαταστάτη του Σκίμπε. Ποιος να τους πάρει στα σοβαρά.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κανέρβα): Χραντέτσκι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Καμάρα, Σόιρι (86′ Πίρινεν), Σπαρβ, Ουρόνεν, Λουντ, Τουόμινεν (91′ Καργιαλάινεν), Ραϊτάλα, Πούκι (12′ Σκραμπ).

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος (46′ Τζαβέλλας), Μανωλάς, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (73′ Κουλούρης), Μπακασέτας (55′ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024