Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Παραδοχή Καμμένου: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan B για το «Μακεδονικό»

Παραδοχή Καμμένου: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan B για το «Μακεδονικό»

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμα ότι η συζήτηση που έγινε για τις βάσεις ουσιαστικά αποτελεί διευκόλυνση των συμμαχικών δυνάμεων στην Λάρισα και τον Βόλο

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για το plan B που παρουσίασε στην Αμερική για το «Μακεδονικό» αλλά δεν το έχει εγκρίνει σαν κυβερνητική πολιτική. Με απλά λόγια ο υπουργός Αμυνας της χώρας, πήγε στις ΗΠΑ παρακούοντας την εντολή του πρωθυπουργού που του είπε ότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις του, και με την θεσμική του ιδιότητα ως μέλος της κυβέρνησης, κατέθεσε μια πρόταση.

Πρόκειται για πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά πολιτική κίνηση ένας υπουργός να γράφει τον πρωθυπουργό στα παλαιά του υποδήματα και να προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα και την εξωτερική πολιτική.

Ο Πάνος Καμμένος έχει τις απόψεις του αλλά δεν μπορεί να τις εκφράζει σε επίσημο επίπεδο με υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. Εφόσον δεν συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα παραιτείται και καταγγέλλει ότι αυτός είχε μια καλύτερη συμφωνία κι όχι την «προδοτική», όπως έχει χαρακτηρίσει, συμφωνία των Πρεσπών. Και στην αποκάλυψη του υπουργού ο πρωθυπουργός είναι έκθετος διότι επέτρεψε στον Καμμένο να ξεδιπλώσει την προσωπική του ατζέντα και στρατηγική αλλά και τον κάλυψε δια της σιωπής του στην Κεντρική Επιτροπή. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών γνώριζαν για την πρόταση Καμμένου για τις βάσεις καθώς όπως είπε ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε κάτι καινούργιο, παρά μόνο στην Κάρπαθο που είναι μια πρόταση που έχει καταθέσει και παλαιότερα.

Θα αποχωρήσουμε

«Αν έρθουν τα πάνω κάτω και βρεθούν σήμερα 11 αποστάτες που θα ψηφίσουν στο κοινοβούλιο κατά του 70% του λαού των Σκοπίων και αν και όταν έρθει στην Ελλάδα δούμε ότι ισχύει και δεν έχουν παραβιαστεί οι όροι της και έρθει στη Βουλή τότε θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμα ότι η συζήτηση που έγινε για τις βάσεις ουσιαστικά αποτελεί διευκόλυνση των συμμαχικών δυνάμεων στην Λάρισα και τον Βόλο.

«Εμείς ουδέποτε συμφωνήσαμε στην Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν μπορείς όταν είσαι μπροστά στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να μένεις μόνο στην άρνηση. Σαν υπουργός της κυβέρνησης εκπροσώπησα την κυβερνητική πολιτική αλλά ξεκαθάρισα ότι σαν κυβερνητικός εταίρος δεν συμφωνώ. Εμείς παραμένουμε στην εθνική θέση ότι δεν αλλάξει το ονοματολογικό δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια αλλά μέχρι να λυθεί αυτό, αν λυθεί πρότεινα μια λύση προσωρινή για να υπάρξει ηρεμία στα Βαλκάνια» υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά την κριτική που έγινε στο plan B του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές διαφορές που έχει με βουλευτές αλλά οι ΑΝΕΛ δεν είναι σαν τον Σαλβίνι. «Στο θέμα των προσφύγων οι ΑΝΕΛ στήριξαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την κυβερνητική πολιτική. Οι Έλληνες εκπροσωπούν τον πολιτισμό δεν μπορούν να δολοφονήσουν στην θάλασσα παιδάκια και εγκύους. Οι ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης δεν έχουν σχέση με τους ΑΝΕΛ».

Στο τηλεφώνημα που δεν έγινε με τον κ. Τσίπρα ο κ. Καμμένος το χαρακτήρισε τυχαίο γεγονός και ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών και σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί.

Τέλος αναφέρθηκε και στους βουλευτές του κόμματός του και στην πιθανή στήριξή τους στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι το μόνο θέμα που επειδή προβλέπεται από το καταστατικό του κινήματος έχει τεθεί κομματική πειθαρχία. «Αν κάνουν διαφορετικά τότε θα δούμε τι θα κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Σύνταγμα των λαών είναι γραμμένο με άρθρα. Συμβουλευτικό δημοψήφισμα δεν υπάρχει. Η λέξη συμβουλευτικό δεν υπάρχει. Αυτή η συμφωνία είναι άκυρη. Η εκκλησία των Σκοπίων η οποία είχε δημόσια δηλώσει ότι δεν θα λέγεται εκκλησία της Μακεδονίας υπαναχώρησε. Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ παραβίασε την συμφωνία. Μίλησε για Δημοκρατία της Μακεδονίας. Μίλησε για εθνότητα αντί να μιλήσει γι’ αυτό που υπεγράφη. Βγήκε προκλητικά και προκάλεσε με αλυτρωτικά συνθήματα την χώρα. Αν βρεθούν οι 11 αποστάτες και περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα δούμε αν τηρείται η συμφωνία. Όταν γίνει και αυτό και εάν έρθει στην Βουλή εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Αλλά εγώ δεν θα κάνω την χάρη στον Μητσοτάκη».

Επίθεση σε ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για το θέμα της ονομασίας και αυτό φάνηκε από δύο πράγματα. Πρώτον δέχεται τον όρο Βόρεια Μακεδονία, ενώ εμείς όχι. Και δεύτερον έκανε πρόταση δυσπιστίας τον Ιούνιο και θέλει να ξανακάνει τον Δεκέμβριο. Γιατί θέλει να κάνει πρόταση δυσπιστίας πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή; Γιατί δεν την νοιάζει η συμφωνία αλλά να ρίξει την κυβέρνηση για να σταματήσει το έργο της.  Να μην δει χαμόγελο ο Έλληνας, γιατί αν δει χαμόγελο θα τους μαυρίσει. Γιατί η άλλη λύση είναι να δουν υπουργό τον Πλεύρη και τον Βορίδη» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ο κυβερνητικός εταίρος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μια πρόταση δυσπιστίας που είναι αποκομμένη από τη Συμφωνία των Πρεσπών και μέχρι να έρθει τέτοιο θέμα στη Βουλή θα παραμείνει στην κυβέρνηση και θα την στηρίξει για να ολοκληρώσει το έργο της. «Δεν θα κάνω τη χάρη στον Μητσοτάκη να φύγω πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή» τόνισε ο ίδιος.

Επίθεση σε ΕΦΣΥΝ

«Πρώτη φορά δεν μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό. Μιλάμε συνήθως 2 και 3 φορές. Και έγιναν και πρωτοσέλιδα. Ο Σόρος έχει μοιράσει δισεκατομμύρια για την Μακεδονία. Ο Σόρος με τις οργανώσεις του μοιράζει χρήματα στα Βαλκάνια. Θα δούμε τι θα γίνει μ’ αυτό. Για την ΕΦΣΥΝ, είπε: «Μια εφημερίδα που θέλει να λέγεται δημοκρατική. Ποιο ρεπορτάζ έκανε;  Ποτέ δεν μας πήρε τηλέφωνο να μας ρωτήσει. Έγραψε για ένα δήθεν τηλεφώνημα. Ηλιθιότητες.  Θέλουν να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τα Αριστερά. Και να τους πουν, «Έλα εδώ ρε Φίλη, έλα ρε Παραδόπουλε, αυτόν τον φουκαρά από τα Τρίκαλα που ήρθε να μου ζητήσει ρουσφέτια αλλά του είπα «αγόρι μου αυτά δεν γίνονται» και από τότε τα έχει βάλει μαζί μου».

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024