Αναβάλλεται για αύριο η έγκριση του ιταλικού προϋπολογισμού από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Το υπουργικό συμβούλιο αρχικά έπρεπε να εγκρίνει το μέτρο τη Δευτέρα, αλλά κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού σχετικά με σχέδια για μερική φορολογική αμνηστία.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εκδώσει το δημοσιονομικό πλαίσιο για τον προϋπολογισμό – αυξάνοντας το στόχο για το έλλειμμα του επόμενου έτους στο 2,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος – και αναμένεται ακόμα να εγκρίνει ένα σχετικό δημοσιονομικό διάταγμα αργότερα τη Δευτέρα.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας είχε καλέσει τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «να σταματήσει τις προσβολές» προς τη χώρα του.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη Ρώμη, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της, ο κ. Σαλβίνι τον κάλεσε «να σκεφτεί καλύτερα τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου», όπου διετέλεσε πρωθυπουργός ο κ. Γιούνκερ από το 1995 έως το 2009

Σαλβίνι : Δε μας περιορίζουν οι κανόνες της ΕΕ

Η κυβέρνηση δεν νιώθει ότι «περιορίζεται από τους κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα που ορίζουν οι Βρυξέλλες και που πολλές ευρωπαϊκές έχουν αγνοήσει, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία», τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, o Ιταλός αντιπρόεδρος ανέφερε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Politique International ότι ο προϋπολογισμός της ιταλικής κυβέρνησης για το 2019 θα περιλαμβάνει το μέτρο του βασικού εισοδήματος, τη μείωση των φόρων και την κατάργηση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο