Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Την Τρίτη η έγκριση του προϋπολογισμού από το υπουργικό συμβούλιο

Ιταλία : Την Τρίτη η έγκριση του προϋπολογισμού από το υπουργικό συμβούλιο

Αναβάλλεται για αύριο η έγκριση του ιταλικού προϋπολογισμού από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι

Αναβάλλεται για αύριο η έγκριση του ιταλικού προϋπολογισμού από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Το υπουργικό συμβούλιο αρχικά έπρεπε να εγκρίνει το μέτρο τη Δευτέρα, αλλά κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού σχετικά με σχέδια για μερική φορολογική αμνηστία.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εκδώσει το δημοσιονομικό πλαίσιο για τον προϋπολογισμό – αυξάνοντας το στόχο για το έλλειμμα του επόμενου έτους στο 2,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος – και αναμένεται ακόμα να εγκρίνει ένα σχετικό δημοσιονομικό διάταγμα αργότερα τη Δευτέρα.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας είχε καλέσει τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «να σταματήσει τις προσβολές» προς τη χώρα του.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη Ρώμη, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της, ο κ. Σαλβίνι τον κάλεσε «να σκεφτεί καλύτερα τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου», όπου διετέλεσε πρωθυπουργός ο κ. Γιούνκερ από το 1995 έως το 2009

Σαλβίνι : Δε μας περιορίζουν οι κανόνες της ΕΕ

Η κυβέρνηση δεν νιώθει ότι «περιορίζεται από τους κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα που ορίζουν οι Βρυξέλλες και που πολλές ευρωπαϊκές έχουν αγνοήσει, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία», τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, o Ιταλός αντιπρόεδρος ανέφερε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Politique International ότι ο προϋπολογισμός της ιταλικής κυβέρνησης για το 2019 θα περιλαμβάνει το μέτρο του βασικού εισοδήματος, τη μείωση των φόρων και την κατάργηση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024