Σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε σήμερα ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, αντικαθιστώντας τέσσερις υπουργούς, μεταξύ των οποίων και τον υπουργό Οικονομίας, μία ημέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση του προϋπολογισμού για το 2019.

Οι υπουργοί Οικονομίας, Υγείας και Πολιτισμού –ήταν οι λιγότερο δημοφιλείς της κυβέρνησης– αποχώρησαν «κατόπιν αιτήματός τους», ενώ ο υπουργός Άμυνας παραιτήθηκε την Παρασκευή, με αφορμή την υπόθεση μιας συγκάλυψης κλοπής όπλων από στρατόπεδο.

Ο Πέντρο Σίζα Βιεϊρά, μέχρι σήμερα υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας στη θέση του Μανουέλ Καλντέιρα Καμπράλ.

Το υπουργείο Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Ζοζέ Αλμπέρτο Αζερέντο Λόπες, ανατέθηκε στον Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου, μέχρι τούδε πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βραζιλία και πρώην υφυπουργό Διεθνούς Συνεργασίας.

Η Μάρτα Τεμίντο ανέλαβε το υπουργείο Υγείας και η Γκράσα Φονσέκα το υπουργείο Πολιτισμού.

Η κυβέρνηση, που στηρίζεται στο κοινοβούλιο από τη ριζοσπαστική αριστερά, θα παρουσιάσει αύριο το προσχέδιο του προϋπολογισμού, του τελευταίου πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε το Σάββατο από το υπουργικό συμβούλιο και θα υποβληθεί αύριο Δευτέρα στο κοινοβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών, Μάριο Σεντένο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο