Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Δεν υπήρξε καμία μυστική συμφωνία για την απελευθέρωση του Μπράνσον

Τραμπ : Δεν υπήρξε καμία μυστική συμφωνία για την απελευθέρωση του Μπράνσον

Ότι «δεν υπήρχε καμία συμφωνία» με την Τουρκία ξεκαθάρισε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της απελευθέρωσης του πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές

Ότι «δεν υπήρχε καμία συμφωνία» με την Τουρκία ξεκαθάρισε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της απελευθέρωσης του πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές.

«Δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την Τουρκία για την απελευθέρωση και την επιστροφή του πάστορα Άντριου Μπράνσον. Δεν κάνω συμφωνίες για ομήρους. Υπήρξε, ωστόσο, μεγάλη εκτίμηση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα οδηγήσει σε καλές, ίσως εξαίρετες, σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας!» έγγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο προέδρων των χωρών.

Ο Άντριου Μπράσον συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016, με την κατηγορία για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Το τουρκικό δικαστήριο του επέβαλε την Παρασκευή ποινή φυλάκισης 3 ετών, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε ήδη εκτίσει την ποινή του κατά την προφυλάκισή του.

Σε μια προσπάθεια του, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, είχε παίξει το τελευταίο του χαρτί, προτείνοντας μια ανταλλαγή ανάμεσα στους δύο κρατούμενους, μια ανταλλαγή μεταξύ του πάστορα Μπράνσον με τον Γκιουλέν, πράγμα που ωστόσο η Ουάσινγκτον απέρριψε.

Μετά την αποφυλάκιση του αμερικανού πάστορα, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ τάζει στην Τουρκία καλές έως και άριστες σχέσεις, επιμένοντας παρόλα αυτά στα σενάρια περί ομηρίας του Μπράνσον.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024