Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Η Κ.Ε. συνεδριάζει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στον πολυχώρο «Αθηναΐς» και πάνω της θα πέφτει η βαριά σκιά της σύγκρουσης κορυφαίων στελεχών του κόμματος με τον Πάνο Καμμένο εξαιτίας των δηλώσεών του στις ΗΠΑ. Τα στελέχη αναμένεται να θέσουν ξανά στον πρωθυπουργό την αδυναμία να συνεχιστεί υπό την παρούσα μορφή η συγκυβέρνηση τονίζοντας ότι δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα πληρώσει στις κάλπες. «Χρεωνόμαστε τον Πάνο Καμμένο, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την πολιτική μας», φέρεται ότι θα πουν κορυφαία στελέχη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος λένε οι πληροφορίες θα στείλει μήνυμα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών. Πάντως, οι τόνοι αναμένεται να πέσουν καθώς ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι πρέπει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν υπομονή και η συγκυβέρνηση να συνεχιστεί με την παρούσα μορφή για λίγους μήνες ακόμη. Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να αλλάξει ατζέντα λέγοντας ότι πρέπει να ψηφιστούν κρίσιμα νομοσχέδιο με κοινωνικό πρόσημο και να δοθεί ξανά μάχη κατά της… διαπλοκής.

Στην ατζέντα της Κ.Ε. είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, καθώς επίσης και η ανασυγκρότηση του κόμματος και εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο στόχος είναι το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το «χρίσμα» έχει δοθεί σε 7 Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της ΠΓ. Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο