Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της πρεμιέρας

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της πρεμιέρας

Το εντυπωσιακό πέρασμα του Ολυμπιακού από την Ρωσία έκανε μεγάλο ντόρο σε όλη την Ευρώπη

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Χίμκι στη Ρωσία, όλοι τόνιζαν πως οι ερυθρόλευκοι καλούνταν να φέρουν εις πέρας πολύ δύσκολη αποστολή. Δεν είχαν άδικο, όντως το να παίξει μια ομάδα (ειδικά όταν αυτή είναι στην διαδικασία «χτισίματος») την πρεμιέρα της στην Ευρωλίγκα στην έδρα της Χίμκι δεν είναι και το καλύτερο «σενάριο» για τον φιλοξενούμενο.

Αυτό ακριβώς καθιστά ακόμα πιο σημαντική την μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Μόσχα και μάλιστα με διαφορά 21 πόντων (87-66). Γνώμη μας είναι πως οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πιο σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Βλέποντας κάποιος το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων μπορεί εύκολα να καταλάβει την σημασία της επικράτησης των πειραιωτών.

Μπορεί εύκολα να καταλάβει πόσο δύσκολο ήταν για την ομάδα του Πειραιά να κερδίσει στην Ρωσία. Δεν είναι επίσης υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι η νίκη και η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην ρωσική πρωτεύουσα, συζητήθηκε πολύ. Έκανε μεγάλο ντόρο σε όλη την Ευρώπη. Κι αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό κέρδος για την ομάδα του λιμανιού, για τη νέα ομάδα που φτιάχνει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ασφαλώς και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος, ότι έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής του. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να περάσει καιρός ακόμα. Το ξέρει καλά αυτό και ο Μπλατ και οι παίκτες του. Είναι όμως πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας να πετυχαίνει τόσο μεγάλες νίκες όπως αυτή που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Μόσχα.

Και εδώ βέβαια πρέπει να σταθεί κάποιος και στη νέα ταυτότητα που παρουσίασαν χθες οι ερυθρόλευκοι, δείγμα της δουλειάς του Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι ξεκάθαρο το στυλ μπάσκετ που θέλει να δει ο κόουτς των πειραιωτών και όσοι είχαν παρακολουθήσει προηγούμενες ομάδες του Αμερικανού, είναι σε θέση να καταλάβουν που το… πάει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Επαναλαμβάνουμε ότι μετά από ένα μόλις ματς στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί κάποιος να θριαμβολογήσει. Μπορεί όμως να σταθεί σε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Το ένα έχει να κάνει με το ότι οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με νίκη από μια πολύ δύσκολη έδρα κι αυτό θα μετρήσει στην τελική βαθμολογία.

Και το δεύτερο αφορά το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός. Και το θέαμα ήταν σίγουρα καλό. Τόσο καλό που μάλλον ακόμα και ο ίδιος ο Μπλατ δεν θα μπορούσε να το φανταστεί πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Το αποκλειστικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι κι αυτός είναι ο στόχος του προπονητή των ερυθρόλευκων.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024