Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Ανατροπή στο Κύπελλο με σπεσιαλίστα Γκάλο

ΑΕΚ: Ανατροπή στο Κύπελλο με σπεσιαλίστα Γκάλο

Με τον Ροντρίγκο Γκάλο να σκοράρει ξανά με εκτέλεση φαόυλ η ΑΕΚ νίκησε στο φινάλε με ανατροπή 2-1 τη Λαμία στο θεσμό του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ με πειραματική σύνθεση, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέτρεψε την κατάσταση και πανηγύρισε τη νίκη (2-1) με γκολάρα του Γκάλο στο 87′, στο εξ’ αναβολής ματς για το Κύπελλο Ελλάδος.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν νωθρό, άνευρο. Κυρίως για την ΑΕΚ (τύποις γηπεδούχος στο Δημοτρικό Συτάδιο Καλλιθέας) που έπρεπε να… κάνει παιχνίδι. Έτσι για 45 λεπτά η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο δίχως… τελική! Ο Μπότος αριστερά, ο Γιαννιώτας δεξιά, ο Αϊντάρεβιτς δεκάρι και ο Γιακουμάκης φορ αδυνατούσαν να φτιάξουν μία φάση της προκοπής. Και αν υπάρχει δικαιολογία για τον πιτσιρικά που παρότι χαφ έπαιξε εξτρέμ, οι άλλοι δεν είχαν… Στην άμυνα οι απειλές ήταν λίγες και η εμπειρία του Τσιγκρίνσκι καθοδηγούσε και τους υπόλοιπους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς… άναψε. Οι παίκτες μπήκαν με περισσότερη όρεξη και η Λαμία έδειχνε εξ’ αρχής ότι θα… πέσει πολύ δύσκολα. Και παρότι η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική κυρίως με τον τελικά στο 64’ μια έξοχη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου από δεξιά, έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της Ενωσης και δη τους Χουλτ-Γκάλο. Ο Επστάιν έγινε αποδέκτης της μπαλιάς και με πλασέ σκόραρε για το 0-1.

Αμέσως η ΑΕΚ… αντέδρασε. Εγινε πιο επιθετική, ο Μπογέ ήταν στο γήπεδο και έτσι είχε περισσότερη ποιότητα στο χορτάρι. Τελικά στο 73’ μια βαθιά μπαλιά του Τσιντώτα, έφτασε στον Μπογέ που έκανε το σπριντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιακουμάκη για το 1-1. Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει, ενώ στην άμυνα της χρειάστηκε τον Τσιντώτα όταν έπρεπε. Και φτάσαμε στο 87’ όταν η ΑΕΚ κέρδισε ένα φάουλ σε εξαιρετική θέση έξω από την περιοχή μετά από χέρι. Όπως και με τον ΟΦΗ σε αντίστοιχη θέση, έτσι και τώρα, ο Γκάλο πήρε φόρα και με αριστοτεχνικό… βραζιλιάνο χτύπημα έστειλε την μπάλα στο γάμα για το 2-1 και την πλήρη ανατροπή που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ.

AEK-ΛΑΜΙΑ 2-1

Γήπεδο: Καλλιθέας (Γρ. Λαμπράκης)
Διατητής: Τζήλος
Γκολ: 73′ Γιακουμάκης, 87′ Γκάλο – 64′ Επστάιν
Δοκάρια: –
Κίτρινες: Γιαννιώτας (36’), Μοράν (42’), Μπογέ (58’), Μπότος (58’), Σβάρνας (78’) – Οσμάν (23’), Αντέτζο (86’)
Κόκκινες: –

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν, Γιαννιώτας (66’ Γιούσης), Αϊντάρεβιτς (74’ Κλωναρίδης), Μπότος (58’ Μπογέ), Γιακουμάκης
Λαμία (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Μελίσσας, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Οσμάν, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Μαστούρ (66’ Μπουλούλης), Επστάϊν (74’ Τσούκαλος), Καραμάνος (83’ Κωστίκα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ
Βόλος (5-1) 3
ΑΕΚ (2-1) 3
Λαμία (1-2) 0
Απόλλων Λάρισας (1-5) 0

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024