Μέλος Επιτροπής βιβλίων Ιστορίας: Φαντασίωση η ελληνικότητα της Μακεδονίας
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΚΠΑ είχε δηλώσει στις 19 Σεπτεμβρίου πως «ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης, που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική»
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει απόψεις μέλους της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια.
Όπως υποστηρίζει η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που όρισε η ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων, η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια φαντασίωση.
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΚΠΑ είχε δηλώσει στις 19 Σεπτεμβρίου πως «ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης, που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική».
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.