Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερχεται... κωλοτούμπα: Τα βρίσκουν Τσίπρας - Καμμένος και ο «γάμος» συνεχίζεται

Ερχεται… κωλοτούμπα: Τα βρίσκουν Τσίπρας – Καμμένος και ο «γάμος» συνεχίζεται

Ηδη οι τόνοι έχουν πέσει και όλοι είναι σίγουροι ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απλά έκανε το πολιτικό του παιχνιδάκι για να διασώσει ό,τι του απέμεινε από το πολιτικό του κεφάλαιο

Εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν παρατείνει την περιοδεία του στον… ονειρεμένο τόπο (πολιτικά για τον ίδιο) των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα… λύσει τη σιωπή του.

Μέσα σε δύο ημέρες έκανε μπάχαλο την ελληνική πολιτική σκηνή, όλοι στην Ελλάδα μιλούν γι’ αυτόν και ο ίδιος ζει τις δικές του ιστορικές στιγμές στο Πεντάγωνο και όχι μόνο.

Με το που θα πατήσει το πόδι του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ωστόσο, θα πρέπει να εξηγήσει όλα αυτά τα περισπούδαστα σχέδια που κατέθεσε επισήμως στην αμερικανική διπλωματία.  Και το «σχέδιο Β» για το «Μακεδονικό» και το γεγονός ότι θα πρέπει να αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και βεβαίως πώς σκοπεύει να γεμίσει με αμερικανικές βάσεις την Ελλάδα. Εκτός από τη Σούδα, και σε Αλεξανδρούπολη, και σε Λάρισα και σε Βόλο, ενδεχομένως και στην Κάρπαθο.

Θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για το αν όλα όσα είπε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού ήταν πρόκειται για ηχηρή «αυτονόμηση» προκειμένου να αρπαχτεί από τα μαλλιά του και να διασώσει ό,τι του απέμεινε από το πολιτικό του κεφάλαιο.

Δεν ξέρουμε αν θα τον περιμένουν δημοσιογράφοι στο αεροδρόμιο για να δώσει απαντήσεις ή θα κάνει κάποια από τις καθιερωμένες συνεντεύξεις τύπου κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Καυγάδες… γάμου

Πιθανότατα, λένε οι πληροφορίες, να περάσει μια βόλτα (κρυφά ή φανερά) από το Μέγαρο Μαξίμου για να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Κι όπως συμβαίνει συνήθως στα ζευγαράκια που έχουν τσακωμούς αλλά ο γάμος τους αντέχει, θα δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.

To έχουν κάνει πολλές φορές οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, δεν θα εκπλήξει κανέναν να το ξανακάνουν.

Θα βγει ο υπουργός Αμυνας στη συνέχεια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και θα κάνει δηλώσεις του στυλ «συνεχίζουμε μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας συνδέει φιλία και εμπιστοσύνη με τον πρωθυπουργό, επιμένω, όμως, για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα ρίξω την κυβέρνηση». Και θα συνεχίσει για την… αμερικανική περιπέτειά του «παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου, άλλο εννοούσα, δεν αυτονομήθηκα, είμαστε φίλοι και σύμμαχοι με τους Αμερικανούς».

Δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είπαμε, το έχει κάνει πολλές φορές ο κ. Καμμένος στην τετραετή κυβερνητική θητεία του, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να το ξανακάνει.

Αλλωστε, ουσιαστικά προανήγγειλε την «κωλοτούμπα» του ή επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι το «παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο.

Το πρωί της Πέμπτης, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Καμμένο, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, ο υπουργός Αμυνας, ερωτηθείς γιατί επέλεξε να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση στη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης ανέφερε ότι «δεν διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά προσέφερε μια εναλλακτική λύση, βλέποντας ρεαλιστικά ότι είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα να μην προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως εξ υπαιτιότητας της άλλης πλευράς».

Στην ερώτηση σχετικά με το θέμα των βάσεων ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Απαγορεύεται να συζητούμε; Δεν είπα ότι θα αποφασίσω μόνος μου ούτε ερήμην της κυβέρνησης, κάνω μια δημιουργική συζήτηση με συμμάχους και φίλους».

Ερχεται κωλοτούμπα

Οι απαντήσεις του υπουργού είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο θα στηριχθεί όλη η επιχειρηματολογία των επόμενων 24ώρων. Ακόμη κι αν κάποιοι τον θεωρούν «επικίνδυνο για τη χώρα», ακόμη κι αν άλλοι λένε ότι «ο Τσίπρας βράζει» ή ότι οι υπουργοί πρέπει να μιλάνε λιγότερο, η ουσία είναι ότι ήδη έχει χαραχτεί η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δηλαδή ούτε ο Τσίπρας να ζητήσει την παραίτησή του (που δεν θα το έκανε έτσι κι αλλιώς γιατί οι δεσμοί… ομηρίας είναι αμοιβαίοι) και να μην το κάνει «Κούγκι» ο Πάνος Καμμένος. Και όλοι να είναι ευχαριστημένοι…

Η επιχειρηματολογία θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. «Εγώ δεν μίλησα για σχέδιο Β, αλλά για μια εναλλακτική πρόταση σε περίπτωση που δεν περάσει η συμφωνία στη Βουλή των Σκοπίων». Μάλλον ο κ. Καμμένος έχει καλύτερη «πληροφόρηση» σχετικά με το αν ο Ζάεφ βρίσκει ή όχι τους 80 βουλευτές. Οντας σίγουρος ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει προσφέρει τις διπλωματικές δεξιότητές του μιλώντας για βαλκανική αμυντική συνεργασία. Με τον τρόπο αυτό θα εμφανιστεί νικητής. Και θα μπορεί να λέει ότι αυτός ήταν σίγουρος για το ναυάγιο Ζάεφ και θα μιλά καταθέτει την πρότασή του για τη ρωσική αναχαίτιση θέλοντας να δώσει διέξοδο στο Μαξίμου.

2. Αν, όμως, ο Ζάεφ βρει τους 80 βουλευτές τότε δρομολογούνται εξελίξεις και στην Ελλάδα που θα κληθεί, νωρίτερα από τον Μάρτιο, να κυρώσει τη συμφωνία. Ο Καμμένος θα κραδαίνει το χαρτί του «plan Β» και θα λέει ότι αυτός πάντα διαφωνούσε με τη «Βόρεια Μακεδονία» κι αν τον άκουγαν η Ελλάδα δεν θα υφίστατο διπλωματική ήττα.

Μονά –ζυγά δικά του με απλά λόγια…

Οσο για το θέμα των βάσεων στην Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε κάποιες μεμονωμένες «αριστερές» φωνές που θυμήθηκαν τον αντι-ιμπεριαλισμό τους όλοι… θα συμφωνήσουν με τον Καμμένο. Αλλωστε, ακόμη και οι φωνές αντίδρασης των άλλων κομμάτων –πλην του ΚΚΕ- ήταν χλιαρές, συμφωνώντας επί της ουσίας με την επέκταση της συνεργασίας με τους Αμερικανούς με περισσότερες βάσεις.

Ένα είναι σίγουρο: Μετά και τη δήλωση Τσίπρα ότι υπάρχει τυφώνας αλλά δε λέγεται Πάνος αλλά Μάικλ, επιβεβαιώνονται όλοι όσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ακόμη fake σύγκρουση στον γάμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι τόνοι χαμήλωσαν ήδη και είναι δεδομένο ότι θα πάνε μέχρι τέλους μαζί Αλέξης και Πάνος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024