Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Η κηδεία του 44χρονου αξιωματικού θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου

Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος θα ψαλεί σήμερα στις 4:30 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου στον ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης.

Ο «ήρωας του Αιγαίου» όπως χαρακτηρίστηκε λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στη διάσωση χιλιάδων προσφύγων έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Η κηδεία του 44χρονου αξιωματικού θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

H οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου έχει τη ζητήσει αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, σαν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. Αποτέλεσε έτσι την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος σήμερα. Την εικόνα του αξιωματικού της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που βρίσκεται πίσω από κάθε δελτίο Τύπου, που μιλά χρόνια τώρα για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Ήταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ταγμένος σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα, πρώτα στον Μόλυβο κι ύστερα στη Μυτιλήνη. Χωρίς ωράριο, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και χαμηλές αποδοχές.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024