Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέγκλινγκ: Δεν είναι δίκαιο για την Ιταλία να τη συγκρίνετε με την Ελλάδα

Ρέγκλινγκ: Δεν είναι δίκαιο για την Ιταλία να τη συγκρίνετε με την Ελλάδα

Είναι άδικοι οι παραλληλισμοί με την Ελλάδα δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

«Άδικες» θεωρεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ τις συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ της Ιταλίας, εν μέσω των ανησυχιών γύρω από το σχέδιο προϋπολογισμού της, και της Ελλάδας, όταν βρισκόταν στη χειρότερη φάση της κρίσης χρέους.

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε στο CNBC ότι «δεν είναι ακριβώς δίκαιο να συγκρίνετε τις ανησυχίες για το χρέος της Ιταλίας με την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «είναι άδικο να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στο απόγειο της κρίσης του χρέους».

Ο  κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ότι «η Ιταλία ήταν πάντα σε πολύ καλύτερη κατάσταση λόγω των σχετικά μικρότερων ελλειμμάτων, του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και των υψηλών αποταμιεύσεων του ιδιωτικού τομέα».

Ο επικεφαλής του ESM διευκρίνισε ότι υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τους στόχους του ελλείμματος της χώρας, αλλά επεσήμανε ότι υπάρχει μόνο «προκαταρκτική ένδειξη» για το τι μπορεί να συμβεί.

«Υπάρχει ανησυχία για τους αριθμούς του προϋπολογισμού, δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, θα δοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα, έχουν την δουλειά να ελέγξουν τα υποκείμενα δεδομένα, τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα» δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν ο ESM είναι έτοιμος να διασώσει την Ιταλία σε περίπτωση ενδεχόμενης κρίσης χρέους, ο Ρέγκλινγκ σχολίασε ότι «προτρέχουμε» λίγο με τέτοιο ερώτημα, αλλά επισήμανε ότι «τα προγράμματα είναι διαθέσιμα σε όλα τα κράτη μέλη».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024