«Σύγκρινε τον εαυτό σου με το ποιος ήσουν χθες και όχι με ανθρώπους γύρω σου. Το άτομο που ήσουν χθες είναι ο μόνιμος ανταγωνιστής σου».

Να ακολουθήσουν τον κανόνα αυτόν του Καναδού ψυχολόγου και συγγραφέα Τζόρνταν Πίτερσον παρότρυνε τους νέους που επιδιώκουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ο επικεφαλής της εταιρίας «Human Value», Θόδωρος Παναγιωτόπουλος, τον οποίο κάλεσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ως ειδικό σύμβουλο Ανθρώπινου Δυναμικού για να δώσει οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης ο κ. Παναγιωτόπουλος μοιράστηκε με απόφοιτους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμβουλές για την έναρξη της επαγγελματικής τους καριέρας και επισημάνσεις για τις «παγίδες» που πρέπει να αποφεύγουν όταν εντάσσονται στην αγορά εργασίας, μέσα από προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες.

Ο δεκάλογος για επιτυχημένη καριέρα

Απόφοιτος και ο ίδιος από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε έναν δεκάλογο που βοηθά στο ξεκίνημα και στην πορεία της καριέρας.

«Διάλεξε τη σωστή ζούγκλα» όπως εξήγησε σημαίνει ότι, όταν βρίσκεται κάποιος σε λάθος ζούγκλα, όσο σκληρά και να δουλεύει, απλά μπαίνει πιο βαθιά σε ένα μονοπάτι που δεν θέλει να ακολουθήσει.

«Η τέλεια στιγμή δεν υπάρχει». Κάποια στιγμή στη ζωή σου μπορεί να αναγνωρίζεις την επιτυχία ή την αποτυχία, αλλά η τέλεια στιγμή δεν υπάρχει, μην την περιμένεις.

«Ψάξε τώρα για δουλειά, πάρε τώρα αποφάσεις που μπορεί να μην αλλάξουν τη ζωή σου, αλλά μπορεί να σου δώσουν άλλες κατευθύνσεις».

«Μην αγαπάς πολύ τη δουλειά σου επειδή η δουλειά δεν σε αγαπάει ποτέ πίσω το ίδιο, είναι μία στάση που βοηθά στην επιτυχημένη επαγγελματική πορεία».

«Η δουλειά είναι κάτι απρόσωπο, η εταιρεία είναι κάτι απρόσωπο. Να αγαπάμε τη δουλειά μας, να είμαστε καλοί στη δουλειά μας όσο μπορούμε, αλλά να βρούμε και την ισορροπία μας και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά» .

«Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για να πετύχει κάποιος».

«Η εκτέλεση είναι σημαντική, η ιδέα όχι»

«Μην ασχολείσαι με δικαιολογίες»,

«Ο Paulo Coelho σου είπε ψέματα, ακόνισε το πριόνι σου, διαχειρίσου την πολυπλοκότητα»

«Πρόσεξε την online παρουσία σου»

Αυτές είναι οι συμβουλές που συμπληρώνουν τον δεκάλογο και μπορούν να βοηθήσουν τους νέους αποφοίτους στην πορεία τους προς την επιτυχία.

Με την εκδήλωση «10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις και να προχωρήσεις την καριέρα σου», με θέμα τη συμβουλευτική και τον σχεδιασμό σταδιοδρομίας, ξεκίνησαν οι φετινές δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έχουν στόχο να προετοιμάσουν φοιτητές και πτυχιούχους να βγουν στην αγορά εργασίας με κάποιο επαγγελματικό προφίλ και να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας, την οποία προσδοκούν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας