Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γέφυρες επικοινωνίας με την Ιταλία από πλευράς Κατάινεν

Γέφυρες επικοινωνίας με την Ιταλία από πλευράς Κατάινεν

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν, εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια «καλή συνεργασία» με την ιταλική κυβέρνηση στο ζήτημα των δημόσιων οικονομικών της

Τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν αναταράξεις στις αγορές έκρουσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια «καλή συνεργασία» με την ιταλική κυβέρνηση στο ζήτημα των δημόσιων οικονομικών της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα τις επενδύσεις στη βιοοικονομία, ο Γ. Κατάινεν κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής απάντησε ότι στις 15 Οκτωβρίου η Επιτροπή αναμένει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το επόμενο έτος, το οποίο και θα αναλύσει, βάσει των προηγούμενων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

«Όλοι βλέπουν ότι η κατάσταση στις αγορές δεν είναι θετική» ανέφερε ο φινλανδός Επίτροπος, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα για τα δημοσιονομικά στοιχεία και να πειστεί η Ιταλία να αναλάβει την ευθύνη.

«Κανένας δεν θέλει μια οικονομική αναταραχή ή αστάθεια στις αγορές» ανέφερε στη συνέχεια ο Γ. Κατάινεν, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αρνητικό όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και για άλλες χώρες με κίνδυνο «μετάδοσης».

«Η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη» πρόσθεσε στη συνέχεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια «καλή συνεργασία» με την ιταλική κυβέρνηση στο ζήτημα του προϋπολογισμού.

«Δεν είναι πολύ αργά να διατηρήσουμε τη σταθερότητα, να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί στην Ιταλία και ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας βρίσκονται σε αξιόπιστο δρόμο» είπε ο Επίτροπος.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024