Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καμπανάκι» Fitch στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό

«Καμπανάκι» Fitch στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό

Σε σημαντικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά τους στόχους του ιταλικού προϋπολογισμού, ιδίως μετά το 2019, αναφέρεται ο οίκος αξιολόγησης Fitch, λόγω των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Σε σημαντικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά τους στόχους του ιταλικού προϋπολογισμού, ιδίως μετά το 2019, αναφέρεται ο οίκος αξιολόγησης Fitch, λόγω των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό, ο οίκος αναφέρει ότι το έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ για το 2019, μπορεί να οδηγήσει σε ενεργοποίηση διαδικασίας κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας, από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο οίκος αξιολόγησης, πάντως, προσθέτει ότι «δεν αναμένει, η κυβερνητική συμμαχία της Ρώμης, να αλλάξει τους στόχους για το ιταλικό δημόσιο έλλειμμα του επόμενου έτους». Ο Fitch, τέλος, εκτιμά ότι η ιταλική κυβέρνηση, επ΄ευκαιρία των Ευρωεκλογών, «θεωρεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιτεθεί στους φορολογικούς κανόνες της Ένωσης».

Υπό την απειλή υποβάθμισης από τη Moody’s

Το «χτύπημα» της Fitch προηγείται ο οίκος Moody’s, ο οποίος απειλεί με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, με τη Citigroup κάνει εκτιμήσεις για υποβάθμιση κατά μια μονάδα.

Ο οίκος έχει θέσει υπό αναθεώρηση το rating της χώρας από την 3η Ιουνίου. Στο ίδιο report αναφέρεται πως ενδεχόμενο είναι και ένα αρνητικό outlook από την S&P η οποία αυτή την περίοδο αξιολογεί την Ιταλία με BBB και σταθερό outlook.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου σημείωσε άνοδο 6 μονάδων βάσης στο 3,59%, χαμηλότερα ωστόσο από το υψηλό τεσσεράμισι ετών που σημείωσε χθες.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024