Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Πορθητής» ξεκινά γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Ο «Πορθητής» ξεκινά γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς δεύτερου γεωτρύπανου

Σε κινήσεις με έντονο διπλωματικό χρώμα, αλλά και με τους φόβους να ανάψει φωτιά στη Μεσόγειο, προχωρούν οι Τούρκοι. Λίγες ημέρες μετά τις απειλές της Αγκυρας σε Κύπρο και ξένες πολυεθνικές που θα κάνουν γεωτρήσεις, αλλά και την απάντηση της Λευκωσίας για συνέχιση του προγράμματός της, η τουρκική κυβέρνηση ξαναχτύπησε.

Όπως δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ στο τέλος αυτού του μήνα το γεωτρύπανο «Πορθητής» της Τουρκίας θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στη Μεσόγειο.

Την είδηση μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, κι έγινε σε ομιλία του στην 9η Σύνοδο Ενέργειας Τουρκίας, όπου ο υπουργός είπε ότι τις επόμενες μέρες ο Πορθητής θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση. «Έχουμε διανύσει σημαντικές αποστάσεις στο θέμα των ερευνών και γεωτρήσεων μας στη Μαύρη Θάλασσα. Τις επόμενες μέρες το γεωτρύπανό μας «Πορθητής» θα ξεκινήσει γεώτρηση» ανέφερε.

Ο τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ξεκινήσει και η διαδικασία αγοράς δεύτερου γεωτρύπανου από την Τουρκία. «Μακάρι και αυτό να το συμπεριλάβουμε σύντομα στο νηολόγιό μας», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι «θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο ιδιαίτερα στην Μεσόγειο. Στα τέλη αυτού του μήνα το γεωτρύπανο μας «Πορθητής» θα ξεκινήσει γεώτρηση στη Μεσόγειο», είπε ο Τούρκος Υπουργός λέγοντας ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Χαϊρετίν Πασά» θα συνεχίσει τις έρευνες στη Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες οι απειλές της Αγκυρας αφορούσαν το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ ενώ εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις και η ExxonMobil.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024